Actualitat

DEPARTAMENT D'EDUCACIÓ VIAL DE LA POLICIA LOCAL DE DÉNIA: 15 ANYS FORMANT JOVES PER A UNA CONDUCCIÓ RESPONSABLE DEL CICLOMOTOR

22/06/2016

Este matí s'ha inaugurat la 15a edició del Curs de formació de conductors de ciclomotor que organitza el departament d'Educació Vial de la Policia Local coordinat per l'agent Manuel Moreno Mas. Del 22 de juny al 20 de juliol, 41 joves de 14 a 16 anys rebran formació teòrica en l'aula d'usos múltiples del col•legi Llebeig que combinaran amb classes pràctiques impartides per les autoescoles Vip, Guillem, Víctor, Juanvi, Más Fácil i V de Victoria, col•laboradores del curs.

Entre els blocs teòrics que estudiaran els alumnes dins del Manual del conductor, destaquen continguts com la documentació reglamentària del ciclomotor i del conductor, el tipus de vies i les seues característiques, els senyals de trànsit, les maniobres bàsiques, la velocitat, mecànica del ciclomotor i el comportament en condicions adverses i davant accidents de trànsit.

Així mateix, l'alumnat assistirà a una sessió teòric pràctica de primers auxilis, impartida per Carmen Requena Cases, membre de l'Assemblea Local de la Creu Roja de Dénia i a una xarrada sobre la retirada del permís per punts i la seguretat activa i passiva del ciclomotor, oferida per Pedro Castells Ruano, membre de l'Associació Provincial d'Autoescoles d'Alacant. Com en edicions anteriors, col•labora en este curs Salvador Climent Olmedo, de l'associació de lesionats medul•lars ASPAYM, qui oferirà una classe especial dins del programa de conscienciació. Finalment, Juan José Sala Soler, tècnic de la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA) de l’Ajuntament de Dénia els impartirà una classe sobre els efectes de l'alcohol, drogues i medicaments en la conducció.

En el curs col•laboren l'editorial Etrasa i la DGT oferint el material didàctic. La fàbrica de cascos NZI, de Iecla (Múrcia), també col•labora aportant material divers i un casc integral que se sortejarà entre l'alumnat el dia de la clausura.

Han assistit a la inauguració d'este 15é Curs de formació de conductors de ciclomotor el regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Scotto, i l'intendent principal en cap de la Policia Local, José Martínez Espasa. El regidor de Seguretat Ciutadana ha recordat als joves que van a “assumir una nova responsabilitat que requereix complir amb una sèrie de normes i obligacions” per a garantir la seua seguretat i la dels altres. Scotto els ha recomanat “utilitzar el cap i el sentit comú, aprofitar el curs i aplicar l'aprés”. Martínez Espasa, per la seua banda, ha felicitat a l'agent Manuel Moreno “per estos 15 anys organitzant el curs” i ha destacat que la Policia Local de Dénia “és de les poques que ofereix una formació d'estes característiques”.

Altres notícies

imprimir