Actualitat

L’Ajuntament habilita quatre espais accessibles per a discapacitats en les platges de Dénia

L’Ajuntament tornarà a habilitar aquest estiu zones accessibles en les platges de la ciutat. La Marineta Casiana, la platja Punta del Raset i la de Les Fonts tindran accés fàcil per a discapacitats físics, a més d’estar equipades amb cadires i crosses amfíbies, dutxes i vestidors, segons han anunciat els regidors de Promoció Social, Vicenta Bixquert, i de Turisme, Jordi Serra.  

A més, en la platja Punta del Raset s’habilitarà una àrea especial per a discapacitats intel·lectuals: un servei “gratuït i pioner” –en Europa sols l’oferten quatre o cinc municipis- que estarà disponible del 9 de juliol fins al 31 d’agost. De dilluns a divendres, en horari de 10.30 a 17 hores, els usuaris podran gaudir d’activitats dirigides per un grup multidisciplinar integrat per un psicopedagog, un psicòleg, mestres d’educació especial, tècnics que treballen amb discapacitats i planificadors d’activitats. Segons ha indicat Jordi Serra, els objectius d’aquesta iniciativa són “servir d’oci als usuaris, omplint el temps d’esbarjo amb activitats enriquidores; servir de respir a les famílies i afavorir la integració social i l’ús d’un espai públic d’aquestes persones”.  

Aquest és el tercer any consecutiu que l’Ajuntament habilita un espai d’aquestes característiques. Fins ara, ho feia en col·laboració amb el Patronat Provincial de Turisme, tot i que enguany no ha estat possible, segons ha indicat Serra. No obstant això, el Consistori denier “ha decidit mantenir el servei i assumir-ne íntegrament les despeses”.    

Els interessats a fer ús d’aquesta àrea especial poden adreçar-se al departament de Promoció Social, ubicat al carrer de Sant Josep, número 6, o a l’empresa Educanova, al telèfon 966 376 002 o a l’adreça electrònica info@educanova.net.

Altres notícies

imprimir