Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

La proposta de millores en la zona nova del cementeri municipal és el projecte de ciutat més votat en els pressupostos participatius

La fase de votació de propostes dels pressupostos participatius de 2019 va finalitzar el dilluns 28 de gener amb la participació de 3.028 persones i un total de 4.384 vots emesos. Els participants en el procés podien votar 2 propostes per a projectes de ciutat i altres 2 propostes referides al barri que triaren, d’entre un ventall de 41 opcions validades.

Els onze projectes més votats per la ciutadania s'inclouran en la partida d'inversions del pressupost municipal de 2019. El pressupost total estimat ascendeix a 210.500 euros, encara que es tracta d'una aproximació inicial subjecta a variacions en el procés d'estudi detallat previ a la licitació de les obres o subministraments.

Dins de les set propostes de ciutat plantejades en la votació, la guanyadora, amb 1.584 vots, ha sigut la col·locació d'un sistema d'ombreig, enjardinament, bancs i papereres en la zona nova (disseminats) del cementeri municipal, amb un pressupost d'execució estimat de 40.000 euros. En els pressupostos de 2019 també s'inclourà la segona opció més votada per a la ciutat: la creació d'un rocòdrom per a la pràctica de l'escalada lliure, un projecte pressupostat inicialment en 30.000 euros.

Quant a les propostes més votades per barris, el resultat ha sigut el següent:

Baix la Mar-Darrere del Castell: solucionar l'embassament al carrer de les Marines (31 vots). Pressupost estimat: 6.000 €

Faroleta: millores en la plaça i parc infantil del carrer Elx (62 vots). Pressupost estimat: 3.000 €

Marines: Millores al parc del les Bassetes (64 vots). Pressupost estimat: 15.000 €

Montgó: Voreres i fanals en el camí Nadaletes (90 vots). Pressupost estimat: 6.000 €

Oest-Campaments: Nova il·luminació avinguda d’Alacant (60 vots). Pressupost estimat: 59.500 €

París-Camp Roig: Millores en l'aparcament contigu a l'estació d'autobusos (82 vots). Pressupost estimat: 30.000 €

Roques: Millores en la zona enjardinada del carrer de la Santíssima Trinitat (65 vots). Pressupost estimat: 10.000 €
Rotes: Millores en la carretera de les Rotes (89 vots). Pressupost estimat: 5.000 €

Saladar: Substitució de lluminàries al carrer de Pedreguer per altres de tipus LED (65 vots). Pressupost estimat: 6.000 €

Una vegada aprovats els comptes del nou exercici, els projectes començaran a redactar-se per a la seua posterior licitació i hauran de ser executats, o almenys iniciats, durant aquest 2019.

El regidor de Participació Ciutadana, Òscar Mengual, s'ha mostrat molt satisfet amb la resposta ciutadana a aquesta convocatòria de pressupostos participatius, “ja que s'ha triplicat la participació respecte als de l'any passat”.

Quant al grau d'execució de les propostes de pressupostos participatius de l'exercici 2018, el regidor ha recordat que, d'un total de 10 projectes triats per la ciutadania, 8 es van executar i van finalitzar durant 2018 i els dos restants, el parc de Calistènia i Street Workout en el poliesportiu municipal i els parcs saludables de l'avinguda de Miguel Hernández i el parc Chabàs, van ser posats en marxa i finalitzaran en breu.

La proposta de millores en la zona nova del cementeri municipal és el projecte de ciutat més...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina