Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Miguel Ángel Fullana serà el pregoner de les festes de Moros i Cristians de Dénia 2019

El president de la Federació de Moros i Cristians de Dénia (FEMMICC), Rafa Cheli, va revelar ahir el nom de la persona que tindrà la responsabilitat de pregonar les festes de 2019. En el transcurs de la roda de premsa per a presentar el programa i el cartell anunciador, Cheli va anunciar que el pregoner d'aquest exercici serà Miguel Ángel Fullana, fester de la filà Guerrers Hospitalaris, anterior president de la FEMMICC i, a més, ambaixador moro d'aquest exercici.

El cartell és una obra del dissenyador gràfic Toni Ortolá i representa la Torre del Gerro de Dénia disputada per dues mans de cada bàndol, moro i cristià, en la lluita permanent per conquistar la costa que vigila aquesta torre des d'un lloc privilegiat. Segons l’autor, és la lluita pel gaudi de la festa per part dels dos bàndols festers que, al final, acaben compartint territori. El dibuix, en blanc i en negre, està realitzat amb una tècnica duta a terme amb xicotets traços fins.

Per primera vegada, i davant un nodrit nombre de festers, el programa, el cartell i la presentació del pregoner es va realitzar en el saló noble de l’Ajuntament de Dénia, amb l'únic objectiu de donar-li més rellevància a aquesta festa que és ja un referent turístic del mes d'agost a la província d'Alacant.

Al costat del president de la FEMMICC, el pregoner i l'autor del cartell, van participar en la roda de premsa el regidor de Festes de l’Ajuntament de Dénia, Oscar Mengual, i els representants de la festa en honor a Sant Roc, el president de la Confraria, Paco Catalá, i el majoral major, José Salvador Ronda.

Rafa Cheli va destacar que enguany són dues dones les que defensaran les capitanies Mora i Cristiana, i que li constava que s'estan deixant la pell per oferir unes festes memorables, per a conservar i superar, si és possible, el nivell que s'ha aconseguit en els últims anys.

Per part seua, el pregoner Miguel Ángel Fullana, va manifestar el seu agraïment pel nomenament, però no va voler revelar quins anaven a ser les línies de la crida a la festa que pronunciarà el 3 d'agost en la plaça del Consell. Fullana va indicar que ja està treballant en el discurs que pregonarà la festa de Moros i Cristians, a la qual pertany des de fa huit anys, i en la qual ha exercit diferents càrrecs directius de responsabilitat, per la qual cosa la coneix molt bé.

La capitana cristiana Esperanza Cheli i la capitana mora, Paloma Grua, juntament amb l'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, i tots els primer tro de les filades denieres van donar suport amb la seua presència a l'inici d'aquestes festes, que, entre altres novetats, va assenyalar Cheli, tindran “l’arrancà” al carrer de la Via, des d'on s'iniciarà la desfilada de gala que recorrerà el carrer del Marqués de Campo la vesprada del 15 d'agost.

Una altra novetat serà l'entrada de bandes després de la desfilada infantil, que faran conjuntament les agrupacions musicals del bàndol cristià, d'una banda, i les del moro per una altra, formant així dues grans bandes de música que interpretaran una sola marxa per bàndol.
 
 Miguel Ángel Fullana serà el pregoner de les festes de Moros i Cristians de Dénia 2019
 Miguel Ángel Fullana serà el pregoner de les festes de Moros i Cristians de Dénia 2019
 Miguel Ángel Fullana serà el pregoner de les festes de Moros i Cristians de Dénia 2019

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina