Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Dénia deixa la seua empremta en un gran parc temàtic gastronòmic de la Xina

Arròs a banda, promoció i sostenibilitat en la inauguració del pavelló de les Ciutats Creatives de la UNESCO de Shundé

Des d'ara Dénia i la Marina Alta tenen un punt de promoció i experiències en un gran parc temàtic gastronòmic de la Xina. La ciutat de Shundé ha obert un espai específicament dedicat a la xarxa UNESCO de Ciutats Creatives que podran utilitzar tots els seus membres per a accions de promoció, trobades i tot tipus d’intercanvis culturals i comercials. Es tracta d'una xicoteta ambaixada en una zona de la Xina de gran creixement econòmic.

La inauguració del pavelló, situat en l'àrea gastronòmica de l’OCT Shundé Harbour, s'ha fet coincidir amb una Setmana de la Cultura Alimentària plagada d'activitats, que ha comptat per la participació de 18 ciutats de la xarxa UNESCO.

Dénia va ser especialment convidada per a presentar una ponència, oferir una mostra de cuina autòctona i assistir als actes institucionals organitzats per les autoritats locals. La delegació deniera la van formar Floren Terrades, director de l'Oficina de la Innovació i la Creativitat, i el cuiner José Manuel López, del restaurant Peix i Brases de Dénia.

Durant la seua estada a Shundé, la representació deniera va tindre un paper destacat en diferents actes programats. Floren Terrades va impartir una ponència sobre Gastronomia, Educació i Sostenibilitat, centrada en el diagnòstic del sistema agroalimentari local realitzat per l'Oficina de la Innovació i la Creativitat, i els projectes educatius en els quals s'ha involucrat com a Ciutat Creativa de la UNESCO, entre ells el programa Erasmus+ Youth4Food. Per part seua, José Manuel López va protagonitzar una de les sessions de cuina en viu, preparant davant el públic i explicant pas a pas tot el procés d'un dels plats més vinculats a la Marina Alta, l’arròs a banda.

La delegació de Dénia va participar en una reunió de les Ciutats Creatives de la UNESCO i va visitar l'Institut Culinari de la Universitat de Shundé, un dels més avançats i prestigiosos de la regió xinesa que practica la internacionalment coneguda cuina cantonesa.

El parc OCT Shundé Harbour comptava fins ara en la seua àmplia zona gastronòmica amb una àrea central dedicada a establiments d'hostaleria, un centre comercial convencional i un gran hotel. El cap de setmana passat es va inaugurar el Centre Internacional de Cultura i Gastronomia, un modern espai que disposa d'un Museu de Cuina Local amb exposicions multimèdia, aules per a demostracions culinàries i espais per a conéixer projectes gastronòmics internacionals. Compte, a més, amb una sala dedicada exclusivament a les Ciutats Creatives de la Gastronomia de la xarxa UNESCO, on s'exposa aquests dies material amb informació sobre els projectes que vénen desenvolupant i fullets i publicacions de promoció turística de les ciutats. Cada ciutat té a més un panell informatiu permanent. Les autoritats xineses han posat el pavelló recentment inaugurat a la disposició de la xarxa UNESCO.

Dénia deixa la seua empremta en un gran parc temàtic gastronòmic de la Xina
Dénia deixa la seua empremta en un gran parc temàtic gastronòmic de la Xina
Dénia deixa la seua empremta en un gran parc temàtic gastronòmic de la Xina

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina