Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Els escolars del Montgó treballen com fer de Dénia una ciutat més inclusiva i sostenible a través del projecte 'Ciutat 11, detectius dels ODS'

L'alcalde va participar divendres en la presentació dels resultats d'aquesta iniciativa, promoguda per Creu Roja

Ciutat 11, detectius dels ODS és el nom d'un projecte desenvolupat, a iniciativa de Creu Roja, per l'alumnat del CEIP Montgó amb l'objectiu que els més joves s'impliquen en l'anàlisi al voltant de com contribuir, a la ciutat, al compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenibles (Agenda 2030) en general i en particular a l’objectiu número 11: aconseguir que Dénia siga una ciutat inclusiva, sostenible i resilient.

L’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, va participar divendres en la presentació del projecte, celebrada al Centre Socia,l i va aprofitar per a compartir amb els xiquets i xiquetes les línies bàsiques del treball que l'ajuntament també està realitzant en matèria d'ODS.

"L'Ajuntament de Dénia està treballant actualment en la diagnosi de totes les polítiques públiques locals, que ha de tancar-se amb un pla de localització i implantació dels ODS en els pròxims mesos".

Com a exemple de la implantació de l'objectiu 11, en què han treballat els escolars, l'alcalde va destacar les actuacions de reurbanització, "com la del carrer Major, plaça de Valgamedios i adjacents, o la futura reurbanització de la Glorieta, els carrers del Cop i de Ramón i Cajal i la millora de Marqués de Campo”. 

Ciutat 11, detectius dels ODS ha implicat durant els cursos 2019/2020 i 2020/2021 l'alumnat de cinquè i sisè de Primària del Montgó en un treball de recerca que ha inclòs, entre unes altres accions, entrevistes amb professionals de l'ajuntament.

Com a conclusió, els xiquets i xiquetes han proposat al consistori la creació de més carrils bici, mesures per a reduir la contaminació, incrementar-hi el control policial, millorar la senyalització dels carrers, la creació de més parcs per als adolescents (amb rocòdroms i pistes de skate), editar llibres sobre monuments i material històric de Dénia, millorar la il·luminació del castell, millorar l’accés a Internet a la ciutat, etc.

El projecte Ciutat 11, detectius dels ODS és un exemple de les futures accions de difusió a la ciutadania i als escolars del pla de localització i implantació de l’Agenda 2030 a Dénia.

Els escolars del Montgó treballen com fer de Dénia una ciutat més inclusiva i sostenible a t...
Els escolars del Montgó treballen com fer de Dénia una ciutat més inclusiva i sostenible a t...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina