Contingut principal

Ajuntament de Dénia

Actualitat

Dénia es suma a la campanya #UnÁrbolPorEuropa amb la nova olivera de la rotonda de l’avinguda del Montgó

Des de l’adhesió a la iniciativa del Parlament Europeu, s’han plantat a la ciutat més de 120 arbres

Com a acte de visibilització de l’adhesió de Dénia a la campanya #UnÁrbolPorEuropa, a la nova olivera de la rotonda de l’encreuament de les avingudes del Montgó i de Joan Fuster es va col·locar ahir la placa que identifica aquest exemplar com a símbol de l’aposta de la ciutat per la sostenibilitat local,

Els regidors de Transició Ecològica, Maite Pérez, i Parcs i Jardins, Pepe Doménech, departaments que lideren la participació de Dénia en aquest projecte del Parlament Europeu, es van sumar a aquest acte de visibilització sol·licitat per l’Oficina del Parlament Europeu a Espanya amb l’objectiu de donar-lo a conèixer a la ciutadania.

Des de l’adhesió de l’Ajuntament de Dénia a #UnÁrbolPorEuropa, que compromet les administracions a treballar per la promoció de la sostenibilitat al municipi, en novembre de 2020, a la ciutat s’hi han plantat més de 120 arbres, ha destacat el responsable de Parcs i Jardins, “en un esforç conscient per fer de la nostra una ciutat més verda”.

Com a exemples, Doménech ha esmentat els 25 prunus del carrer de la Via i el camí d’Aranda, la reposició d’un plataner a Marqués de Campo, les 3 noves xicrandes de Carlos Sentí, 12 ligustre japonicum als carrers de la Llanxa i de l’11 de Maig, les noves plantacions de la zona del poliesportiu (5 freixes, 5 catalpes i 6 cercis o arbres de l’amor) i els magraners del barri de Baix la Mar, entre uns altres.

La campanya #UnÁrbolPorEuropa també convida els municipis adherits a fomentar la implicació dels més joves en la presa de decisions que afecten la sostenibilitat en l’àmbit local. Per a complir amb aquest compromís, la proposta de l’Ajuntament de Dénia és assignar a cada centre escolar de la ciutat una zona verda per a repoblar, de l’evolució de la qual després de les plantacions en faran seguiment per a promoure la conscienciació dels xiquets i xiquetes i adolescents. 

#UnÁrbolPorEuropa

La campanya #UnÁrbolPorEuropa compta actualment amb 500 municipis espanyols adherits, de les 17 comunitats autònomes, en què s’han plantat més de 14.500 arbres.

Aquesta campanya va partir del manifest del mateix títol nascut de l’Equip Europa de l’Oficina del Parlament Europeu a Espanya, arran d'una proposta de David Sassoli, president de Parlament Europeu.

Els municipis adherits es comprometen a plantar un arbre al seu municipi, visibilitzar la importància del desenvolupament sostenible en l'àmbit local i involucrar els joves en els processos de presa de decisions en matèria de sostenibilitat.

Dénia es suma a la campanya #UnÁrbolPorEuropa amb la nova olivera de la rotonda de l’avingud...

*Informació gestionada pel Gabinet de Comunicació i Premsa de l'Ajuntament de Dénia.

Informació de contacte
Anar al principi de la pàgina