• RSS Ajuntament
  • YouTube
  • "Twitter
  • Facebook

Actualitat

MATÍAS FERNÁNDEZ, DEL QUINOA RESTAURANT, GUANYA EL II CONCURS INTERNACIONAL CUINA CREATIVA DE LA GAMBA ROJA DE DÉNIA

El cuiner de Falset (Tarragona) ha elaborat la gamba de Dénia tractada com un tartar, amb caviar d'oli d'oliva, algues, matisos coents i emulsió en el seu suc

05/03/2013

Matías Fernández Hernández, cap de cuina i propietari del Quinoa Restaurant de la població tarragonina de Falset, ha conquistat el primer premi del II Concurs Internacional Cuina Creativa de la gamba roja de Dénia amb la seua recepta de gamba de Dénia tractada com un tartar, caviar d'oli d'oliva, algues, matisos coents i emulsió en el seu suc. Federico Guajardo, cap de cuina del restaurant de l'hotel Los Angeles de Dénia, ha obtingut el segon premi amb el seu plat de gamba de Dénia en saladura amb crema d'ametles cítrica, merenga d'alls torrats i oli d'oliva. I el tercer premi d'esta edició ha sigut per a la recepta de gamba roja de Dénia al carbó, guacamole d'olives, mini confitats, oli de cítrics i te torrat dels seus caps preparats por el cuiner Antonio Rubio Moreno del restaurant Mesón Campero de Linares (Jaén).

Els guanyadors han rebut el seu trofeu, una escultura de l'artista Toni Marí creada expressament per al concurs, de mans de l'alcaldessa de Dénia, Ana Kringe, la regidora de Turisme, Pepa Font, i el president de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de la Marina Alta (AEHTMA), Rafael Codina. Així mateix els guanyadors obtenen un premi en metàl·lic de 1.000 euros per al primer; 500 euros per al segon i 300 euros per al tercer.

Junt amb els premiats han participat en el concurs celebrat hui en el Mercat Municipal de Dénia altres cinc finalistes: Joaquín Baeza, del restaurant Baeza Rufete, de platja de Sant Joan (Alacant); Álvaro Abad, del restaurant Roca, d'Aspe (Alacant); Ricardo Giraldo, del restaurant de l'hotel Les Rotes, de Dénia; Víctor Trochi, del restaurant Les Magnòlies, d'Arbúcies (Girona) i Ignacio Hernández, del restaurant The Oriental Monkey, de platja de les Amèriques (Tenerife).

El jurat del concurs ha sigut presidit pel cuiner Quique Dacosta, a qui acompanyaven en esta segona edició José Carlos Capel, crític gastronòmic i director de Madrid Fusió; Julia Pérez Lozano, periodista gastronòmica; Kiko Moyá, cap de cuina del restaurant l'Escaleta de Cocentaina, i Lluís Ruiz Soler, crític gastronòmic i director de la revista Gastronostrum.

Els cuiners han començat a elaborar les seues propostes en les cuines disposades en el creuer central del Mercat Municipal a les 9.30 hores. Allí, durant tres hores, han cuinat les seues creacions davant del nombrós públic que ha desfilat pel mercat atret per la convocatòria. La gamba roja utilitzada pels concursants, 144 unitats de calibre 1, ha sigut obsequiada per la Confraria de Pescadors de la ciutat.

El Concurs Internacional Cuina Creativa de la gamba roja de Dénia està organitzat pel departament de Turisme de l'Ajuntament de Dénia amb la col·laboració de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme (AEHTMA) i la Confraria de Pescadors de Dénia. El seu director és el cuiner Rafa Soler, del restaurant denier Joël Bistronòmic. Col·laboren en la seua realització el restaurant Quique Dacosta, el restaurant Mena, l'hotel El Raset, MR Hotels, l'hotel Los Angeles, hotel Villa Amor, Suministros Hoteleros Benissa, Unipro, Suministros García, Neue Publicitat, el Mercat Municipal, l'escultor Toni Marí i el CdT de Dénia i el seu alumnat del curs de cuina i servicis, qui s'ha encarregat de servir els plats concursants als membres del jurat.

Altres noticies
imprimir