• RSS Ajuntament
  • YouTube
  • "Twitter
  • Facebook

Actualitat

Seguretat Ciutadana intensificarà el servei de vigilància per a prevenir el “botellón” en la zona portuària i els controls d'alcoholèmia i drogues a conductors de vehicles durant l'estiu

La plantilla de la Policia Local es reforça amb 12 agents durant la campanya estival

19/06/2017

El regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Scotto, i l'intendent principal en cap de la Policia Local, José Martínez Espasa, han presentat hui les línies principals de la campanya de seguretat ciutadana per a l'estiu. Entre les accions previstes, Scotto ha destacat la intensificació del servei de vigilància i sanció per a prevenir el “botellón”, especialment en la zona de les esculleres nord i sud del port, on es concentren gran nombre de locals d'oci nocturn. Així mateix, van a incrementar-se els controls d'alcoholèmia i drogues a conductors de vehicles, particularment des de l'hora de tancament dels locals nocturns. Així mateix, la Policia Local intensificarà la vigilància i patrullatge en la zona del Montgó, amb la col•laboració de Protecció Civil, per a evitar accions que puguen originar incendis forestals en el parc natural, com l'encès de barbacoes o el llançament de coets o farolets.

El regidor de Seguretat Ciutadana ha informat que, igual que l'any passat, s'ha realitzat un esforç pressupostari i de recursos humans per a incorporar 12 agents a la plantilla de la Policia Local durant l'estiu, concretament de l'1 de juny al 31 d'agost, època en la qual Dénia triplica la població.

Els operatius especials que durà a terme la Policia Local durant l'estiu són el reforç del servei de vigilància marítima amb dues embarcacions i dues motos aquàtiques, cobrint des de la reserva marina del cap de Sant Antoni fins a la platja de les Deveses; la vigilància en terra, amb dos vehicles quad que patrullaran per les Marines, fins a les Deveses, i per les Rotes, amb especial presència en el passeig de la Marineta Cassiana i en el final de les Rotes, per a garantir que es complisca la prohibició d'estacionament.

Aquest estiu Seguretat Ciutadana reprèn una iniciativa que va engegar l'any passat amb èxit: les polseres d'identificació de menors per a facilitar-ne la localització en cas d'extraviament. Aquestes polseres de colors numerades es lliuren, sense cost algun per al sol•licitant, en les oficines de Turisme de la ciutat. En el lloc en què sol•liciten la polsera, els responsables del menor hauran de donar d'alta el número que aquesta porta gravat i facilitar les seues dades personals, números de contacte i lloc de residència o allotjament, que queden a la disposició de la Direcció de la Policia Local per a facilitar el contacte en cas de pèrdua del menor.

Enguany, les polseres es lliuraran dins d'un sobre que conté les instruccions d'utilització i una explicació sobre la seua utilitat en sis idiomes: castellà, valencià, anglès, francès, alemany i noruec.

D'altra banda, la regidoria ha gestionat amb l'empresa que realitza el servei d'autobús de les Rotes una ampliació del reforç de la línia respecte a l’estiu passat. D'aquesta manera, entre l'1 de juliol i el 3 de setembre, el servei es realitzarà cada mitja hora en els horaris de major afluència d'usuaris tots els dies de la setmana, i no exclusivament de divendres a diumenge com en 2016. Aquesta freqüència de viatges cada mitja hora s'aplicarà entre les 10 i les 14 hores i entre les 16 i les 19 hores. Entre les 8 i les 10 del matí i les 19 i les 21 hores, l'autobús eixirà cada hora.

Més de 3.000 places d'aparcament gratuït

Dénia disposarà aquest estiu de 3.113 places gratuïtes d'aparcament distribuïdes en diverses zones de la ciutat amb les quals s'espera pal•liar l'aglomeració de trànsit en el centre. Als set aparcaments públics disponibles durant tot l'any –avinguda de Miguel Hernández (200 places); ronda de les Muralles, 42 (70 places); Torrecremada (1.000 places); avinguda del Montgó (300 places); Joan Fuster (250 places); camí de Sant Joan (70 places) i Marina de Dénia (223 places)- se sumen dos nous espais, un en l'avinguda dels Furs, enfront del restaurant Casa Federico, amb capacitat per a 800 vehicles, i un altre en l'avinguda d'Alacant, enfront del col•legi Llebeig, amb 200 places.

A partir de demà començarà la instal•lació de senyalització d'aquests aparcaments, amb informació sobre com arribar i a quina distància es troben, en l'entrada a Dénia des de la carretera d'Ondara, al llarg del recorregut d'accés i en cadascun d'ells.

Altres noticies
imprimir