• RSS Ajuntament
  • YouTube
  • "Twitter
  • Facebook

Del 19 d'octubre al 19 de novembre

Quaranta-sis bars i restaurants de Dénia participen en l’XI Ruta de Tapes

11/10/2017

La Ruta de Tapes GuíaME Dénia, que organitza GuíaME Comunicació amb la col•laboració de Turisme Dénia i l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de la Marina Alta (AEHTMA), celebra l’onzena edició del 19 d'octubre al 19 de novembre. La ruta ha sigut presentada aquest matí en l'ajuntament per l'alcalde i regidor de Turisme, Vicent Grimalt, Frank i Manolo Martí, de GuíaME Comunicació, i Diego Mena, representant d’AEHTMA.

Aquest esdeveniment gastronòmic bianual compta amb gran acceptació per part del públic i del sector hostaler de la ciutat, com bé demostra el progressiu increment d'establiments participants, que en aquesta edició ascendeix a 46. A més, segons ha afegit Vicent Grimalt, és una bona iniciativa per a desestacionalitzar el turisme, ja que cada vegada hi ha més gent que aposta per visitar Dénia per a realitzar aquesta Ruta de Tapes.

Entre les novetats d'aquesta edició, Frank Martí ha destacat la col•laboració de l'Associació de Comerciants i empresaris de Dénia i de l’Associació de Comerciants del Centre Històric –carrer Loreto, que han creat la campanya “De compres i tapes” i regalaran a la seua clientela tiquets per a la Ruta de Tapes en realitzar les seues compres en els establiments adherits.

Durant el mes de la Ruta de Tapes, els locals que participen oferiran la tapa que han creat per a la ruta més una beguda –canya, vi i, en aquesta edició, també vermut- a un preu únic de 3 euros.

Com en edicions anteriors, es lliurarà al públic un passaport de la ruta, amb el nom de cada establiment i la tapa que presenta, perquè valoren les tapes que proven. Aquesta votació del públic triarà les tapes guanyadores del 1r. i 2n. premi de la Ruta.

Així mateix s'atorgarà el premi AEHTMA a la millor tapa triada per un jurat tècnic, consistent en una placa commemorativa i una nit d'hotel i desdejuni en l'hotel La Font d’Alcalà d'Alcalà de la Jovada, i el reconeixement de Turisme Dénia a la millor tapa elaborada amb producte autòcton. L'establiment que haja obtingut aquest premi a la millor tapa elaborada amb producte autòcton rebrà també el regal d'un dinar o sopar degustació en el restaurant Mena.

La Ruta de Tapes premia també al públic participant sortejant diversos premis entre els qui hagen emplenat i lliurat el passaport de valoració amb un mínim de 15 tapes puntuades. Els premis del sorteig són un sopar de tapes per a dues persones en els restaurants que hagen obtingut el primer i segon premi de la ruta; una nit d'hotel, amb sopar i desdejuni per a dues persones, per cortesia d’AEHTMA i una targeta regal per valor de 500 euros entre els ruteros que hagen puntuat almenys 40 tapes de la Ruta a través de l’App “Rutappa”. Aquesta App es descarrega de manera gratuïta i conté tota la informació sobre la ruta: fotos de les tapes i un sistema per a valorar-les i poder entrar en el sorteig, geolocalització dels establiments participants i altres dades d'interès per als participants.

El representant d’AEHTMA, Diego Mena, ha subratllat el suport de l'associació a la Ruta de Tapes de Dénia, una iniciativa “que atrau a molta gent i permet ampliar la temporada”. Així mateix ha incidit en la importància del nivell dels participants, el respecte als productes autòctons i la combinació de tradició i innovació i troba “molt encertada” la inclusió del vermut entre l'opció de begudes de la ruta, que aporta varietat i ajuda a difondre “els molt bons vermuts valencians que estan fent-se”.

La relació d'establiments participants i les tapes que han preparat es pot consultar ací.

Altres noticies
imprimir