• RSS Ajuntament
  • YouTube
  • "Twitter
  • Facebook

Actualitat

La col•laboració públic-privada impulsa l'obertura de l'Escola de Joves Emprenedors a Dénia

L’objectiu és ajudar i motivar als joves a desenvolupar el seu potencial i trobar el seu talent fomentant la cultura emprenedora i l'educació financera

17/10/2017

L'Escola de Joves Emprenedors Marina Alta posa en marxa la seua delegació a Dénia gràcies a l'impuls de les regidories de Joventut, Educació i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Dénia i les empreses privades que patrocinen les beques de formació, i la col•laboració de Creama i Jovempa Marina Alta.

L'Escola de Joves Emprenedors és un projecte educatiu pioner, creat per l'empresa El Recetario Financiero, que va iniciar la seua marxa en la Marina Alta en 2016. A més de l’Ajuntament de Dénia, s'han sumat ja a la iniciativa els ajuntaments de Calp, Teulada-Moraira i Benissa. L'objectiu del projecte, segons ha explicat la directora d’El Recetario Financiero, Verónica Deambrogio, és crear una xarxa de joves “amb ganes, passió, entusiasme i esperit emprenedor” i ajudar-los “a trobar el seu talent” fomentant la cultura emprenedora i l'educació financera. És, en paraules de Deambrogio, “un projecte de tots i per a tots en el qual es promou la integració i cohesió entre el sector públic, el sector privat, la comunitat educativa i les famílies”.

La regidora de Joventut deniera, Cristina Morera, ha explicat que l'Escola de Joves Emprenedors (EJE) de Dénia va dirigida a joves de 14 a 20 anys, disposa de 30 places i és gratuïta. Les classes s'impartiran en les instal•lacions de Joventut (ronda de les Muralles, 42), de novembre de 2017 a juny de 2018, un dia a la setmana, els dijous, en horari de 17 a 19 hores. La inscripció està oberta fins al 22 d'octubre i ha de formalitzar-se online en l'adreça www.elrecetariofinanciero.com/eje2018. Ací, els interessats hauran de deixar algunes dades personals i de contacte i exposar breument per què volen ser part de l'escola.

L'EJE desenvolupa la metodologia “aprendre fent” i la gamificació, amb les quals l'alumnat treballa de manera totalment pràctica i a través del joc i desafiaments. En un primer cicle del curs es treballaran les habilitats, actituds i valors de la persona emprenedora, adquirint aptituds com parlar en públic, treballar en equip o desenvolupar la perseverança.

En el segon cicle, l’Ajuntament de Dénia, des de les àrees d'oci, educació, turisme o infraestructures i serveis, plantejarà a l'alumnat un problema real de la comunitat perquè els joves, a través de la metodologia “design thinking”, treballen a resoldre’l. Les seues propostes de solució es presentaran en una fira de l'emprenedor, en la qual un jurat decidirà quina és la idea més innovadora.

Dayana Santacreu, presidenta de Jovempa Marina Alta, ha subratllat que l'Escola de Joves Emprenedors “és molt necessària per a la nostra comarca” i ha destacat que els seus ensenyaments proporcionen eines molt útils per als emprenedors.

La regidora d'Ocupació i Creama, Eva Ronda, ha manifestat que “es tracta d'un projecte necessari, que educa en valors que potencien la motivació i en habilitats emprenedores que ajuden també al desenvolupament personal dels joves”. Finalment, Ronda ha recordat que l'adhesió de Dénia a aquesta Escola de Joves Emprenedors Marina Alta és una proposta que va sorgir del subgrup d'Empresa de la Mesa Municipal d'Ocupació.

Altres noticies
imprimir