• RSS Ajuntament
  • YouTube
  • "Twitter
  • Facebook

Actualitat

Igualtat demana el suport de tots i totes per a “plantar cara” a la violència de gènere

14/11/2017

La Regidoria d'Igualtat encara la celebració del 25 de Novembre, Dia Internacional contra la violència de gènere, amb un missatge d'unió per a plantar-li cara a aquesta xacra “que se'ns està anant de les mans i cada vegada es cobra més víctimes”, ha indicat la regidora Elisabet Cardona. “Planta-li cara a la violència de gènere. Si ens recolzem, ho aconseguim” és l'eslògan que Igualtat ha triat per a la campanya del 25N d'enguany i reflecteix, d'una banda, la intenció de la regidoria d'implicar activament a la ciutadania en la lluita contra la violència de gènere i, d'altra banda, al•ludeix a la col•laboració entre les diferents regidories municipals en l'organització del programa d'activitats.

En l'àmbit educatiu, Igualtat impartirà durant tot el mes de novembre en els centres de Secundària el taller de prevenció “No em toques el Whatsapp”, dirigit a l'alumnat de 2n. d'ESO. S'han adherit a la proposta els instituts Historiador Chabàs, número 3 i Maria Ibars i els col•legis Paidos i Alfa&Omega.

Del 18 de novembre al 14 de desembre es podrà visitar en la Sala Joves Art de Joventut (ronda Muralles, 42) l'exposició “Mujeres en la Aldea Global”, cedida per l'Institut de la Dona i per a la Igualtat d'Oportunitats. L'exposició centra l’atenció en els problemes relacionats amb la pobresa, la fam i la inseguretat alimentària que pateix un significatiu nombre de dones rurals en el món globalitzat, alertant també que la pobresa i l'exclusió social no són problemes exclusius dels països subdesenvolupats o en vies de desenvolupament, sinó que, a voltes, coexisteixen amb la riquesa i la prosperitat en els països més desenvolupats.

El 21 de novembre, a les 19 hores, es presenta en la Casa de Cultura el III Pla d'Igualtat entre dones i homes de Dénia, el document marc d'actuació per a l’Ajuntament de Dénia en matèria d'igualtat en el qual s'arrepleguen les accions a realitzar des de les diferents entitats municipals per a l'eliminació de les situacions de desigualtat de les dones en tots els àmbits de la vida social.

L'acte commemoratiu del Dia Internacional contra la violència de gènere se celebrarà el divendres 24 de novembre, a les 13 hores, en la plaça del Consell. La lectura del manifest del 25N s'acompanyarà amb una performance interpretada per alumnat de l’Escola de Teatre ETC Marina Alta i del taller de teatre de les Aules de la Tercera Edat de Dénia i la lectura del poema No sap estimar, de Françoise Crespo, a càrrec de l'autora. En cas de pluja, l'acte institucional es traslladaria a la Sala de Plens de l'ajuntament.

La programació finalitzarà amb una acció de sensibilització ciutadana que es durà a terme en el Mercat Municipal Dénia (25 de novembre, d'11 a 13 hores) i en el Mercat del Riurau de Jesús Pobre (26 de novembre, 12 hores). L'acció consisteix en una sessió de fotos a la qual es convida a participar a tota la ciutadania per a visibilitzar el seu rebuig a la violència de gènere. Els posats es realitzaran en un photocall realitzat per a l'ocasió pels usuaris del TAPIS. Les fotografies es publicaran en el Facebook de l’Ajuntament de Dénia.

Altres noticies
imprimir