• RSS Ajuntament
  • YouTube
  • "Twitter
  • Facebook

Una experiència modèlica en l’Euroregió de l’Arc Mediterrani

La Ciutat Creativa de Dénia es presenta en una trobada sobre turisme i sostenibilitat

01/12/2017

El projecte de Dénia com a CiutatCreativa de la Gastronomia de la UNESCO és una gran oportunitat per aconsolidar el turisme, reconduir el seu impacte i diversificar l’economia de laMarina Alta.  El projecte va estarpresent dijous en la Jornada  sobre Turismei Sostenibilitat en l’Euroregió de l’Arc Mediterrani celebrada a Palma deMallorca, organitzada per l’Institut d’Economia i Empresa Ignasi Villalonga iles institucions de promoció turística de la Generalitat Valenciana, el Consellde les Illes Balears, la Generalitat de Catalunya i la Universitat de les IllesBalears. La Ciutat Creativa de Dénia era l’experiència elegida per l’AgènciaValenciana de Turisme per a representar a la Comunitat en la taula sobreTurisme i Gastronomia. La presentació del projecte de Dénia va estar a càrrecde la regidora de la Ciutat Creativa, Pepa Font, i Antoni Reig, de l’Oficina dela Innovació i la Creativitat.


Pepa Font va realitzar una introducciósobre les característiques de la ciutat de Dénia i el paper que ha jugat elturisme, el sector hostaler i l’oferta gastronòmica en el seu desenvolupament iva assenyalar que amb el projecte de la Ciutat Creativa s’obri tot un mónd’oportunitats. La regidora va advocar per reconduir el model turístic amb lagastronomia com a element diferenciador i motor de diversificació econòmica ide recuperació del paisatge de la comarca de la Marina Alta. Antoni Reig vaexplicar els detalls del projecte que va servir de base per a la candidatura ala xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO i que planteja una reactivació delSistema Agroalimentari de la Marina Alta aprofitant la força del sectorturístic i hostaler. Després de definir les línies d’actuació en àmbits com elde la formació o la promoció, Reig va destacar la celebració del FestivalGastronòmic D*na com a essència del projecte: productors, cuiners, empresaris iinstitucions públiques i privades involucrades en un projecte de futur.


En la taula de Gastronomia vanintervindre també Miquel Vicens, del restaurant Can Calent, un dels cuiners mésinnovadors de Mallorca i compromès amb productes i tradicions, i FrancescCastro, director de l’empresa Aborígens Barcelona, dedicada al turisme iassessorament gastronòmic. En l’àmbit de les experiències hostaleres, l’empresaridel sector Pere Joan Devesa va presentar el cas de l’hotel Alahuar de la Vallde Laguar.


A les jornades es va parlar de laproblemàtica dels habitatges i els lloguers vacacionals, o el paper de lacultura i el patrimoni com a dinamitzadors turístics. En l’àmbit europeu es vanexposar les experiències de turisme sostenible que venen aplicant-se a ciutatscom Amsterdam o Venècia.

 


Altres noticies
imprimir