• RSS Ajuntament
  • YouTube
  • "Twitter
  • Facebook

Actualitat

Les obres de tramviarització del TRAM entre els carrers de Diana i del Metge Manuel Vallalta comencen a la fi d'any

09/01/2018

La consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha visitat hui les obres finalitzades de renovació de la via de la Línia 9 del TRAM i condicionament d'infraestructures de l'estació de FGV a Dénia acompanyada per l'alcalde de la ciutat, Vicent Grimalt, el vicealcalde, Rafa Carrió, el gerent de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, Andrés Sánchez Jordán, la regidora de Territori i Qualitat Urbana, Maria Josep Ripoll, i representants d'altres ajuntaments de la Marina Alta.

Els treballs duts a terme formen part del projecte de renovació de les estacions de Dénia, Teualda, Gata, Alfàs del Pi i Benidorm per al període 2015-2019, la inversió del qual ascendeix a 6.404.330 euros.

Aquesta primera fase ja finalitzada s'ha executat amb un pressupost de 2 milions d'euros i ha consistit en la tramviarització dels 400 metres de via que discorren per l'avinguda de Joan Fuster des de l'antic pas a nivell del carrer de Diana fins a l'entrada a l'estació i la integració urbana de la infraestructura amb el vial existent mitjançant l'eliminació del mur de 2 metres que constituïa una barrera arquitectònica que dividia en dos la ciutat. Així mateix s'han realitzat obres de condicionament de l'estació de FGV per a la seua futura tramviarització en les quals s'han adequat les tres platges de vies, s'han rebaixat les andanes per a adaptar-les a les noves màquines i s'ha actuat sobre l'edifici millorant-ne la impermeabilització de cobertes, els revestiments de fusteries, neteja de façanes i pintura sobre l'estructura metàl•lica.

En una segona fase que, segons ha informat la consellera Salvador, començarà a la fi d'enguany, Ferrocarrils de la Generalitat estendrà la tramviarització de la Línia 9 del TRAM en la ciutat de Dénia des de la rotonda del carrer de Diana fins al pas a nivell del carrer del Metge Manuel Vallalta. Aquesta actuació s'inclou en els treballs de renovació i condicionament de via i infraestructura del tram Gata-Dénia, pressupostats en 2,5 milions d'euros, el projecte dels quals es troba en fase de redacció.

Per a la consellera Salvador, es tracta de “una inversió imprescindible” per a un municipi de la projecció turística de Dénia. La consellera també ha ressaltat l'estreta col•laboració que s'ha mantingut amb l’Ajuntament de Dénia i que va portar a la conselleria a tramviaritzar la línia a la seua entrada en la ciutat, cosa que en principi no contemplava el projecte i que va ser inclòs a petició del consistori denier.

L'alcalde de Dénia ha destacat que s'han complit els terminis previstos per a aquesta primera fase i considera “un regal” haver pogut consensuar amb la conselleria una actuació que “dóna un altre caire a la ciutat, eliminant, a proposta nostra, una barrera arquitectònica que existia entre la ciutat i el Montgó”.

Altres noticies
imprimir