• RSS Ajuntament
  • YouTube
  • "Twitter
  • Facebook

Actualitat

El projecte ‘Dénia, Ciutat Creativa UNESCO de la Gastronomia’ tindrà un espai destacat en la Fira Internacional de Turisme de Madrid

12/01/2018

L’Ajuntament de Dénia, amb l’empresariat del sector representat per l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de la Marina Alta (AEHTMA), ha presentat hui les claus principals de la seua participació en la Fira Internacional de Turisme (FITUR) que se celebra a Madrid del 17 al 21 de gener de 2018. El projecte de Ciutat Creativa UNESCO de la Gastronomia cobrarà un especial protagonisme en la fira, ja que comptarà amb un espai propi i independent dins de la zona de producte gastronòmic de la Comunitat Valenciana, tal com ha anunciat l'alcalde, Vicent Grimalt.

Aquest no serà l'únic reconeixement que el projecte reba a Madrid. I és que, segons ha desvetlat la gerent d’AEHTMA, Reme Cerdà, la Generalitat Valenciana presentarà el dijous 18 de gener, Dia de la Comunitat Valenciana en FITUR, el projecte de creació d'un Centre Internacional de Cultura Gastronòmica del Mediterrani, la seu principal del qual estarà a Dénia.

El Centre Internacional, que se situarà en el CdT Marina Alta de Dénia, coordinarà totes les polítiques relacionades amb la gastronomia de la Comunitat Valenciana, segons ha explicat l'alcalde. Grimalt considera “molt important” l'elecció de Dénia com a seu d'aquest centre i l'atribueix “a la nostra trajectòria en matèria gastronòmica i, per descomptat, a la nostra designació com a Ciutat Creativa de la Gastronomia de la UNESCO”.

Finalment, Dénia Ciutat Creativa de la Gastronomia col•laborarà en un show cooking organitzat per Baleària en el seu estand de FITUR, que reunirà al cuiner Evarist Miralles amb un xef de les Illes Balears per a cuinar un plat conjunt que simbolitze la unió dels dos territoris a través del mar i de la gastronomia.

Turisme ornitològic

Dénia disposarà així mateix d'un espai compartit amb altres municipis de la província d'Alacant en la zona de la Costa Blanca per a realitzar la promoció dels seus productes turístics. A més de l'oferta de sol i platja i gastronòmica, enguany es presentarà en FITUR, com a novetat, una nova publicació que donarà motiu a la posada en marxa d'un nou producte turístic en l'àmbit de la naturalesa: el turisme ornitològic o birding.

El fullet promocional, titulat “Descobreix les aus a Dénia-Marina Alta”, ha sigut elaborat per la Regidoria de Medi Ambient en col•laboració amb l’ornitòleg Joan Sala i l'empresa especialitzada en experiències i activitats mitjà ambientals Magic&Nature.

Aquesta guia posa a l'abast dels aficionats les espècies d'aus que hi ha en els diferents espais naturals de Dénia –parc natural del Montgó, cap de Sant Antoni i reserva marina- i també en l'àrea propera del parc natural de la Marjal Pego-Oliva.

L'agenda de Turisme Dénia en FITUR inclou també el suport a la presentació de dos esdeveniments esportius organitzats per la Real Federació Espanyola de Vela i Marina El Portet, que tindran lloc a Dénia. Es tracta del Campionat d'Espanya Fórmula Kite, que se celebrarà a principis de juny, i la final del Circuit únic de Fórmula Kite Spain Series 2018, prevista per al mes de maig.

Així mateix, el dimarts 16 de gener, com a avantsala a FITUR, els representants deniers assistiran al 9é. Fòrum de lideratge turístic d’Exceltur, que gira entorn del tema “Com créixer sosteniblement i agilitar la transformació digital”.

Madrid Fusión

La següent gran cita del calendari de fires i esdeveniments és el congrés internacional de gastronomia Madrid Fusión, que se celebra del 22 al 24 de gener. Dénia estarà present amb un estand individual situat en la zona de la plataforma gastronòmica nacional Saborea España, a la qual pertany des de fa tres anys, al costat d'altres deu destinacions.

Madrid Fusión compleix dos objectius fonamentals per a Dénia, segons han explicat l'alcalde i la gerent d’AEHTMA. D'una banda consolidar la nostra notorietat com a destinació gastronòmica en el panorama nacional sota la marca Dénia Ciutat Creativa de la Gastronomia i, per un altre, ser punt de suport a la promoció i comercialització de les empreses que vulguen mostrar els seus productes. Enguany, donaran a conèixer i tastar els seus productes en aquest fòrum internacional el celler Les Freses i postres gelades Gelart.

Durant els tres dies del congrés, l'estand de Dénia difondrà la gastronomia local a través de degustacions salades i dolces. Així mateix, participarà de la mà dels cuiners del restaurant La Setla, Ximo Salvá i Miguel Frutos, en la Ruta de la Tapa que Saborea España ha organitzat per al dimarts 23 de gener en el congrés.

Per a l'ocasió, els xefs prepararan una rosquilleta de massa de coca amb bonítol en semi saladura, pebreres rostides, alvocat, asadillo, crema d’esgarrat i all negres i un “zumbao” o congret de farina japonesa cuit al vapor amb farcit cremós d’all i pebre i anguila fumada. Com a novetat, incorporaran una tapa dolça consistent en un pastisset de moniato “elaborat a la nostra manera”, ha apuntat Frutos. En total tenen previst elaborar 250 unitats de cada plat.

Altres noticies
imprimir