• RSS Ajuntament
  • YouTube
  • "Twitter
  • Facebook

Actualitat

Inici de les obres de reurbanització dels carrers de Colón i Sant Francesc

 Carrer de Sant Francesc
Carrer de Sant Francesc
 Encreuament de l´avinguda Joan Fuster amb el carrer de Diana
Encreuament de l'avinguda Joan Fuster amb el carrer de Diana

18/01/2018

Les obres de reurbanització dels carrers de Colón i Sant Francesc comencen la setmana pròxima. Ambdues actuacions formen part dels projectes inclosos en el Pla Especial de Suport a la Inversió Productiva en Municipis de la Comunitat Valenciana (Pla PIP) que finança la Generalitat Valenciana.

Els treballs en el carrer de Colón comencen el dimarts 23 de gener i afecten al tram comprès entre els carrers de Diana i Càndida Carbonell. Va a realitzar-se l'adequació del carril central amb asfalt imprés, la renovació de les xarxes de sanejament, aigua potable, amb la retirada de l'amiant de les canonades, i enllumenat públic i la implantació de la xarxa de pluvials. En el costat sud del carrer es crearà una zona de càrrega i descàrrega i s'instal•larà una bateria de contenidors soterrats, mentre que en la vorera nord està prevista la plantació d'arbrat i la instal•lació de mobiliari urbà.

Les obres, adjudicades per la Generalitat Valenciana a l'empresa Binaria, tenen un pressupost de 698.236,70 euros i un termini d'execució és de 6 mesos.

Els treballs afectaran al tránsit rodat i l'aparcament de vehicles en la via. Els dies 23 i 24 de gener, es prohibirà estacionar en el costat nord del carrer i el 25 i 26, en el sud, encara que es permetrà la circulació de vehicles. A partir del dilluns 29 de gener, el carrer de Colón es tancarà al tràfic en el tram afectat, desviant la circulació de vehicles pel carrer de la Via.

La regidora de Territori i Qualitat Urbana, Maria Josep Ripoll, acompanyada de tècnics del departament, ha convocat una reunió informativa amb els veïns del carrer dimarts que ve, 23 de gener, a les 19 hores, en l'Edifici Portelles, en la qual oferirà els detalls de l'actuació.

La setmana vinent s'inicien també les obres de reurbanització del carrer de Sant Francesc, en el barri de les Roques, una altra de les actuacions finançades a través del Pla PIP de la Generalitat Valenciana. Amb un pressupost de 338.189,69 euros i un termini d'execució de 4 mesos, les obres seran realitzades per l'empresa Pavasal.

Cal recordar, ha assenyalat l'edil de Territori, que “per a ajustar-lo a la realitat i avançar-nos a possibles problemes futurs”, el projecte inicial s'ha modificat substituint l'empedrat previst al principi per al carril central del carrer per aglomerat imprès. Així mateix es contempla adequar les voreres amb llamborda prefabricada de formigó, deixant l'esquerra elevada respecte a la calçada i la dreta al mateix nivell i separada d'aquesta per una banda de rigola o franja de llambordes, llosetes o un altre material que delimita el paviment aglomerat i les vorades i la funció principal de les quals és donar eixida a l'aigua de pluja cap als embornals. Finalment, es procedirà a la renovació de les xarxes de sanejament, aigua potable i enllumenat públic.

El dilluns 22 de gener es realitzarà l'apilament de materials en la zona de càrrega i descàrrega de l'avinguda del Cid, on planten la falla de les Roques, i a partir del dimarts 23 es prohibirà el pas de vehicles pel carrer de Sant Francesc.

Tall del trànsit en l'encreuament de Diana i Joan Fuster

D'altra banda, amb motiu de les obres de construcció de la nova rotonda en l'encreuament de l'avinguda de Joan Fuster i el carrer de Diana, un altre dels projectes del Pla PIP, a partir del dimarts 23 de gener es tallarà el trànsit en aquesta intersecció, de manera que els vehicles que baixen pel camí de Sant Joan hauran de girar obligatòriament a la dreta per l'avinguda de Joan Fuster, en direcció al port, i ja no podran creuar les vies del tren per a continuar per Diana. Els cotxes que circulen pel carrer de Diana en direcció al Montgó seran desviats a la dreta en arribar a la intersecció amb Joan Fuster i hauran de continuar fins al camí del Pou de la Muntanya per a girar i prendre de nou Joan Fuster en direcció al camí de Sant Joan.

Altres noticies
imprimir