• RSS Ajuntament
  • YouTube
  • "Twitter
  • Facebook

Actualitat

Dénia és seu del I Congrés Internacional L'Univers de Rafael Chirbes

09/03/2018

La Fundació Rafael Chirbes ha organitzat, amb de la Universitat de València, el I Congrés Internacional L'Univers de Rafael Chirbes, que se celebrarà a València i Dénia del 9 al 12 de maig. Coincidint amb el trenta aniversari de la publicació de la primera obra de l'autor, Mimoun, la Fundació Rafael Chirbes impulsa aquest congrés internacional al voltant de l'univers de l'escriptor per a abordar, entre les seues línies principals, aspectes biogràfics, la seua obra narrativa i assatgística, la Transició en l'obra de Chirbes, les seues lectures, Chirbes i la literatura de viatges o la seua vinculació amb la gastronomia. La direcció científica del congrés recau en Javier Lluch-Prats, de la Universitat de València.

El congrés s'ha presentat hui en l’Ajuntament de Dénia amb la participació de l'alcalde, Vicent Grimalt, el director de la Fundació Rafael Chirbes, Manolo Micó i el vicealcalde i regidor de Cultura, Rafa Carrió.

S'inaugurarà a València el 9 de maig i continuarà els següents dies fins a la clausura a Dénia, en les instal•lacions del Centre Social i de la Casa de la Paraula. Ponències i comunicacions a càrrec d'experts nacionals i internacionals es complementaran amb propostes culturals i artístiques paral•leles, com un concert promogut per L’Esperança Coronada o l'adaptació escènica de la vida de Chirbes que preparen Toni Tordera i Joan Oleza, segons ha anunciat el director de la Fundació Rafael *Chirbes, Manolo Micó.

Vicent Grimalt ha destacat que gràcies a la voluntat expressa de la Fundació Chirbes aquest congrés se celebra a Dénia, ha subratllat el suport de l'ajuntament a un esdeveniment d'aquestes característiques i amb caràcter internacional i ha lamentat que “possiblement on menys s'haja valorat a l'escriptor és en aquesta terra”, amb la qual tan vinculat va estar.

Però la col•laboració amb la Fundació Rafael Chirbes i la intenció de l'ajuntament de posar en valor la figura de l'escriptor no acaben ací. L'alcalde ha anunciat que existeixen altres projectes en ment, que giren entorn de la faceta de Chirbes com a periodista i crític gastronòmic i que “poden culminar en una recopilació dels articles que Chirbes va dedicar a la gastronomia de la Marina Alta i també de les seues espectaculars fotografies de paisatges de la comarca”.

En la mateixa línia, el regidor de Cultura ha destacat “l'important vincle que Chirbes va mantenir amb el nostre territori, la nostra ciutat i la nostra gent” i ha reivindicat la necessitat de promocionar la figura de l'escriptor.

Les inscripcions per a assistir al congrés es poden formalitzar a través de la web https://rafaelchirbes.es/congreso-2018/.

Altres noticies
imprimir