• RSS Ajuntament
  • YouTube
  • "Twitter
  • Facebook

Actualitat

Visita de la vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra

10/04/2018

La vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha visitat hui Dénia en una jornada de treball que ha començat amb una trobada en l'ajuntament amb l'alcalde, Vicent Grimalt, el vicealcalde, Rafa Carrió i altres membres de la Corporació municipal. Després de signar en el llibre d'honor de la ciutat i rebre, de mans de l'alcalde, un exemplar del Títol de Ciutat que el rei Felip III va atorgar a Dénia en 1612, Oltra ha mantingut una reunió de treball amb els representants de la Corporació presents en l'acte.

A continuació, s'ha traslladat a les instal•lacions del departament de Serveis Socials situades en la plaça de l’arxiduc Carles, 3. Allí ha visitat les noves dependències del Centre Dona 24 Hores i s'ha entrevistat amb el personal encarregat d'atendre el servei. La vicepresidenta ha destacat que el trasllat del centre a esta nova ubicació, amb un espai “més digne, ampli i amable”, al costat del reforç de la plantilla, permeten als professionals desenvolupar millor el seu treball i “millorar considerablement l'atenció a les dones víctimes de violència masclista”.

Seguidament, Oltra s'ha reunit amb l'equip de serveis socials municipals, acompanyada per l'alcalde, Vicent Grimalt, la regidora de Benestar Social, Cristina Morera, i la regidora d'Igualtat, Elisabet Cardona, per a explicar la inversió i les mesures posades en marxa pel seu departament en matèria de polítiques socials i per a compartir els canvis legislatius desenvolupats pel Govern de la Generalitat i comprovar com s'estan adaptant els equips de professionals municipals a aquests canvis.

Oltra ha recordat que la conselleria destina enguany un total de 12.793.881,78 euros per a l'impuls de les mesures i accions contra les agressions masclistes contemplades en el Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista. Així mateix ha subratllat el reforç de les plantilles dels equips socials que està duent a terme la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, i que en el cas de Dénia ha suposat passar d'una ràtio d'un treballador per cada 6.600 persones a una mitjana de 2.300 persones per treballador en 2018.

La vicepresidenta ha afirmat que “s'està produint una inversió en polítiques socials com mai s'ha vist en aquesta comunitat”. A Dénia, la conselleria ha destinat enguany 2.283.760 euros per al desenvolupament de programes i manteniment de recursos socials dirigits a diferents col•lectius. Aquesta quantitat suposa un increment del 13% respecte a la xifra abonada el passat any i respon a l'aposta de la conselleria per la remunicipalització dels serveis socials a través de l'atenció base, ja que constitueixen una peça clau en el canvi de model de fer polítiques socials en les quals el centre d'atenció siguen les persones.

Altres noticies
imprimir