• RSS Ajuntament
  • YouTube
  • "Twitter
  • Facebook

Actualitat

Comencen les sessions de CineTapa i els debats sobre l'alimentació organitzats entorn de l'exposició “Educant el gust. Art i història de el ‘bé’ menjar”

13/04/2018

Les activitats complementàries a l'exposició Educant el gust. Art i història de el “bé” menjar, que es pot visitar en el Centre d’Art l’Estació de Dénia fins a finals del mes d'abril, comencen la setmana vinent.

El dimecres, 18 d'abril, a partir de les 18 hores, tindrà lloc la primera sessió de CineTapa, una iniciativa que conjumina cinema i gastronomia, en la qual cuineres locals traduiran el llenguatge del cinema als sabors, olors, colors, textures i cruixits d'una tapa. El dia 18, Mari Luz Piera, del restaurant El Pegolí, prepararà una tapa del Bòsfor inspirada en la pel•lícula que es projectarà, Un toque de canela, de Tassos Boulmetis.

El dimarts 24 d'abril, també a les 18 hores, es projectarà Una pastelería en Tokio, de Naomi Kawase, i s'oferirà una tapa oriental creada per la cuinera Sole Ballester Romans, del restaurant Casa Pepa i l'Hotel Rosa.

El preu de l'entrada al CineTapa és de 3 euros i els tiquets s'adquiriran en el Centre d’Art. L'aforament està limitat a 50 persones.

D'altra banda, s'han organitzat, també en el Centre d’Art l’Estació, debats sobre l'alimentació oberts a tot el públic. El 19 d'abril es parlarà sobre el repte d'ensenyar a menjar i l'educació en alimentació i nutrició. Participaran en el debat Cristóbal Llorens Ivorra, tècnic de Salut Pública de Dénia, Evarist Miralles, cuiner i formador, i Àlvar Kuehn, tècnic de l'Oficina de la Innovació i la Creativitat de l’Ajuntament de Dénia, moderats per Eva María Trescastro, dietista-nutricionista.

El 25 d'abril, el tema del debat serà la gastronomia saludable com a objectiu i el paper que juguen la restauració i els menjadors escolars. Intervindran, moderats per la dietista-nutricionista María Tormo, el cuiner Pep Romany, Carles García, agricultor ecològic, un representant de l'empresa de càtering a menjadors de col•legis Caterguai i Àlvar Kuehn.

I per a finalitzar aquest cicle de debats, el 26 d'abril es parlarà sobre l'educació del gust artístic, amb la participació de Daniel Tejero, professor de la Universitat Miguel Hernández, Juana Segura, professora de l'IES Historiador Chabás de Dénia, Pep Aguilar, professor i Imma Mengual, artista, professora de la Universitat Miguel Hernández i promotora de l'exposició Educant el gust. Art i història de el “bé” menjar, en la qual aporta la seua mirada artística amb el projecte expositiu Amb la boca plena no es parla.

Els debats sobre alimentació començaran a les 18 hores.

Altres noticies
imprimir