• RSS Ajuntament
  • YouTube
  • "Twitter
  • Facebook

Actualitat

Dénia construirà quatre noves infraestructures educatives i adequarà altres cinc amb el pla Edificant de la Generalitat Valenciana

El conseller d'Educació va signar ahir la delegació de competències que permet a l’Ajuntament de Dénia licitar i construir el nou col•legi de la Xara amb una assignació pressupostària de 3,9 milions d'euros

20/04/2018

L’Ajuntament de Dénia va aprovar per majoria el mes de febrer passat l’adhesió al pla de cooperació entre la Generalitat i les administracions locals per a la construcció, ampliació, adequació, reforma i, si escau, equipament dels centres docents públics de la Generalitat Valenciana, el conegut com a pla Edificant. Aquesta col•laboració es materialitza en la delegació de les competències de la Generalitat en aquestes matèries a favor dels ajuntaments, amb l'objectiu d'agilitar els processos de millora i construcció dels centres escolars. En el marc del pla Edificant, l’Ajuntament de Dénia projecta nou actuacions en centres públics de Dénia, la Xara i Jesús Pobre.

D'una banda, s'inclouen la construcció del nou col•legi de la Xara, el nou Centre d'Educació Especial Raquel Payá, un nou centre d'Infantil en el col•legi Pou de la Muntanya i l'ampliació de l'IES Maria Ibars. D'aquestes quatre noves infraestructures, el consistori denier va indicar a la Conselleria d'Educació la urgència d'emprendre la construcció del col•legi de la Xara i del nou Raquel Payá.

La conselleria s'ha fet ressò d'aquestes prioritats i ahir mateix, el conseller Marzà va signar la resolució de delegació de competències a l’Ajuntament de Dénia per a la construcció del centre de la Xara, amb una assignació pressupostària trianual de vora 3,9 milions d'euros, la qual cosa permet que l'ajuntament puga iniciar els tràmits per a la licitació de les obres. L'alcalde, Vicent Grimalt, ha agraït al Govern autonòmic “la implicació i la celeritat” amb la qual ha atès aquesta actuació prioritària, “tan esperada, tan necessària i que tant s'ha demorat en el temps”

Respecte a la construcció del nou CEE Raquel Payá, la regidora de Territori i Qualitat Urbana, Maria Josep Ripoll, ha indicat que s'està preparant la memòria valorada per a poder redactar el projecte d’execució. Al respecte, el regidor d'Educació, Rafa Carrió, ha mostrat el seu convenciment que la conselleria habilitarà “de seguida” la consignació pressupostària quan reba el projecte, “en la redacció del qual comptarem amb els professionals del Raquel Payá, que són els que realment coneixen les necessitats existents”.

El nou Raquel Payá es construirà en els terrenys que actualment ocupen els vivers municipals. Per a anar preparant l'actuació, el govern municipal invertirà una part del romanent de Tresoreria del pressupost de 2017 en el condicionament del camí de la Bota per a millorar l'accés al nou centre.

En el Pou de la Muntanya es projecta la construcció del nou centre d'Infantil i l'ampliació i adequació del centre de Primària, amb un pressupost de 3,4 milions d'euros. La memòria ja està redactada i queda pendent la proposta de delegació de competències de la Conselleria d'Educació.

Quant a l'IES Maria Ibars, la regidora de Territori ha indicat que es considera una nova construcció atesa la magnitud de l'ampliació del centre. Igual que amb el Raquel Payá, l'ajuntament està elaborant la memòria valorada per a poder concretar el projecte d'execució.

Amb el pla Edificant també es duran a terme actuacions de millora i adequació en altres centres. És el cas del col•legi Cervantes, on es preveu el canvi de finestres i altres actuacions pressupostades en 162.000 euros. En el ple del pròxim dijous es votarà l'acceptació de la delegació de competències per a dur a terme aquestes actuacions.

En el col•legi Pare Pere de Jesús Pobre es projecta l'adequació del menjador i altres problemes d'accessibilitat. En l'actualitat, l'ajuntament està preparant la memòria valorada.

En el col•legi Llebeig es procedirà a la reforma del sostre i d'algunes esquerdes “per qüestions de seguretat”. El pressupost de l'actuació ascendeix a 258.000 euros i la memòria del projecte ja ha sigut remesa a conselleria, quedant pendent la proposta de delegació de competències. En igual estat de tramitació està el projecte de reforma de la coberta del menjador i l'aulari infantil del col•legi Vessanes, amb un pressupost de 390.000 euros.

Finalment, es projecta escometre la reforma de l'estructura de l'IES Historiador Chabás “per problemes de seguretat”, amb un pressupost de 604.000 euros. La memòria està sent revisada abans de la seua remissió a la Conselleria d'Educació.

Altres noticies
imprimir