• RSS Ajuntament
  • YouTube
  • "Twitter
  • Facebook

Actualitat

L'ajuntament inicia els tràmits per a la creació d'una segona residència per a persones majors a Dénia

24/04/2018

Les regidores de Benestar Social, Cristina Morera, i del Major, Elisabet Cardona, han anunciat hui l'inici de la tramitació per a construir una segona residència per a persones majors assistides a Dénia. El projecte, ha subratllat Morera, respon a la necessitat contrastada de places residencials per a persones majors dependents, ja que la demanda supera amb escreix a l'oferta actual. Dénia solament compta amb una residència, de titularitat municipal i amb 92 places, “que sempre està completa”. La llista d'espera es remunta a sol•licituds d'ingrés de l'any 2014.

La regidora de Benestar Social ha indicat que el projecte d'una segona residència en la ciutat porta gestant-se des de l'inici de la legislatura i és un dels objectius arreplegats en l'acord per a la governabilitat que van subscriure els partits que integren l'equip de govern municipal, PSPV i Compromís, en l'apartat de “Mesures d'emergència social i millora de la qualitat de vida de les persones”. Així mateix, ha reconegut que “l'ajuntament, econòmicament, no pot construir-la ni gestionar-la”, per la qual cosa s'ha optat per emprar la fórmula de contractació de la concessió de la construcció i la gestió del centre.

El primer pas es va donar en la Junta de Govern de la setmana passada, en la qual es va acordar la contractació de l'elaboració de l'estudi de viabilitat de la concessió de l'obra de la nova residència. Si l'estudi resulta favorable, es passarà a redactar els plecs de condicions per a traure a licitació la construcció i la gestió del nou centre sobre la base de l'avantprojecte que redacte el departament municipal d'Urbanisme.

Morera ha assenyalat que es barregen diverses ubicacions per a la residència, “encara que la més viable fins hui és una parcel•la de propietat municipal, de més de 4.000 metres quadrats, en el carrer d’Apol•lo, enfront de l'hospital de la Pedrera”.

Quant al nombre de places del nou centre, Elisabet Cardona ha comentat que, tot i que la xifra encara no es pot fixar amb exactitud, “hauria de rondar les 90”. Aquest tema es va abordar en la reunió que Morera i Cardona, amb l'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, van mantenir la setmana passada amb la directora general de Serveis Socials, Mercé Martínez. La creixent demanda de places a la Comunitat Valenciana apunta al fet que la conselleria realitzarà un concert de places en el centre que es projecta a Dénia. Places en la concessió de les quals, ha afegit Morera, prevaldrà el criteri de proximitat, prioritzant als ciutadans de Dénia i la Marina Alta. Una altra part es reservaria per a titularitat de l’Ajuntament de Dénia i la resta podrien ser privades, seguint el model d'altres centres residencials com el de Teulada.

Cristina Morera no s'ha aventurat a avançar terminis, encara que confia que el pròxim any les obres de la segona residència puguen estar adjudicades.

Altres noticies
imprimir