• RSS Ajuntament
  • YouTube
  • "Twitter
  • Facebook

Actualitat

Cultura Dénia organitza el festival de dansa contemporània 'Dansant a la Marina'

Durant la jornada del 26 de maig, companyies professionals de la Comunitat Valenciana i escoles de dansa de la ciutat actuaran en diferents espais urbans

26/04/2018

El departament de Cultura de l’Ajuntament de Dénia, en col•laboració amb l'associació Frágiles Danza, ha organitzat el primer festival Dansant a la Marina de dansa contemporània en espais públics de la ciutat. El Mercat Municipal, el parc infantil del carrer de la Via, la plaça de la Constitució i el carrer del Marquès de Campo seran els escenaris del festival, que reunirà a Dénia a set companyies de la Comunitat Valenciana el dissabte 26 de maig, entre les 11 i les 21 hores.

La iniciativa, ha explicat el regidor de Cultura, Rafa Carrió, pretén acostar la dansa contemporània, una disciplina amb escassa presència en l'oferta cultural institucional, al públic de Dénia i la Marina Alta. Així mateix, ha afegit la tècnica del departament, Maribel Font, respon a l'objectiu d’“oferir a la gran quantitat de persones que estudien dansa a Dénia i la comarca l'oportunitat d'interactuar amb les companyies professionals valencianes més capdavanteres i que aquestes coneguen el treball que s'està desenvolupant en les acadèmies de Dénia”. Per a açò, s'ha convidat a participar en el festival Dansant a la Marina a les cinc escoles de dansa de la ciutat. En aquesta primera edició, solament dues han pogut sumar-se a la iniciativa, Pas de Quatre, de Mª Ángeles Signes, i l'Estudi de Dansa Patricia Sentí.

La directora artística de Dansant a la Marina, Isabela Alfaro, ha indicat que encara existeix una barrera entre l'espectador i l'artista de la dansa “que cal trencar amb nous formats com el que es proposa en aquest festival”. Alfaro ha comentat que s'ha cercat impulsar aquesta primera edició amb propostes de la Comunitat Valenciana i un nivell molt alt per a entusiasmar i enganxar tant al públic com a les escoles locals. La directora artística del festival confia que la proposta cale i l'any que ve participen totes les acadèmies de dansa de Dénia.

Per a la seua estrena, Dansant a la Marina proposa una programació molt variada que inclou un espectacle dirigit al públic familiar, flamenc, ballet contemporani i dansa contemporània de diferents estils.

La jornada del festival començarà a les 11 hores en el Mercat Municipal amb l'actuació de la companyia de Marta Sol amb el seu espectacle flamenc “Cuarto y mitad por soleá”. La ballarina estarà acompanyada al cante per Pilar Pacheco, a la guitarra per Kike Naval i en la percussió per Manuel Quintero.

A les 12 hores començarà en el parc infantil de la Via l'actuació “La chica caracol” de la companyia Enámbar Danza, dirigida al públic familiar. En finalitzar l'espectacle, s'oferirà un taller d'expressió corporal per a xiquets.

El grup de formació intensiva d'Eva Bertomeu presentarà l'espectacle de dansa contemporània “Natural i fría” en la plaça de la Constitució a les 13 hores. Seguirà una actuació de ballarins del ballet contemporani de María Carbonell, dirigits i coreografiats per Noelia Liñana. I tancaran la programació del matí els grups de les escoles de dansa de Patricia Sentí Mª Ángeles Signes de Dénia.


A la vesprada, el festival es trasllada al carrer del Marqués de Campo. A partir de les 18 hores actuaran la companyia Malarte, presentant “No todavía… ahora”, la companyia d'Eva Bertomeu, amb l'espectacle “Kybalion” i, com a colofó, l'actuació de la companyia Otra Danza, amb Asun Noales i Sebastián Rowinsky, i el seu muntatge “Vacío”.

Altres noticies
imprimir