• RSS Ajuntament
  • YouTube
  • "Twitter
  • Facebook

Actualitat

Experts nacionals i internacionals aborden a Dénia l'univers de l'escriptor Rafael Chirbes

10/05/2018

La Fundació Rafael Chirbes ha organitzat, amb la Universitat de València i amb la col•laboració de l’Ajuntament de Dénia, el I Congrés Internacional ‘L'Univers de Rafael Chirbes’, que es va inaugurar ahir a València i continua des de hui fins a dissabte que ve a Dénia. Aquest matí l'alcalde, Vicent Grimalt, ha participat amb el director de la Fundació Chirbes, Manolo Micó, i el gerent de la Fundació Baleària, Ricard Pérez, en l'acte de benvinguda als participants del congrés que ha tingut lloc en la Casa de la Paraula de l'estació marítima.

El congrés, que se celebra coincidint amb el trenta aniversari de la publicació de la primera obra de Chirbes, Mimoun, abordarà, de la mà d'experts nacionals i internacionals, aspectes biogràfics de l'autor, la seua obra narrativa i assatgística, les seues lectures, la seua relació amb la literatura de viatges o la seua vinculació amb la gastronomia, entre uns altres. L'adreça científica del congrés recau en Javier Lluch-Prats, de la Universitat de València.

Les ponències plenàries i comunicacions es complementaran amb propostes culturals i artístiques paral•leles. Demà divendres, 11 de maig, a les 20 hores, es representarà en el Centre Social de Dénia l'espectacle #Territori Chirbes. Eixe home té un món en el seu cap, ideat i dirigit per Toni Tordera. L'entrada és lliure fins a completar l'aforament de la sala. I el dissabte 12 de maig, a les 19.30 hores, també en el Centre Social, s'ha programat un concert del Trio VibrArt en homenatge a Chirbes, promogut per L’Esperança Coronada. El preu de l'entrada és de 15 euros.

Altres noticies
imprimir