• RSS Ajuntament
  • YouTube
  • "Twitter
  • Facebook

Actualitat

Dénia commemora el Dia Mundial de la Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica

14/05/2018

L'Associació de Fibromiàlgia i Fatiga Crònica de la Marina Alta (AFIMA) i l’Ajuntament de Dénia han commemorat hui el Dia Mundial de la Fibromiàlgia i la Síndrome de Fatiga Crònica. L'alcalde, Vicent Grimalt, la regidora de Sanitat i Benestar Social, Cristina Morera, el vicealcade, Rafa Carrió, i el regidor d'Esports, Vicent Crespo, han acompanyat als membres de l'associació en un acte en el qual s'ha parlat d’ “unir voluntats i esforços per a reclamar, una vegada més, la normalització de la malaltia”.

Cristina Morera ha manifestat el suport de l'ajuntament a l'associació AFIMA, així com la seua solidaritat amb els malalts i les seues famílies. La regidora ha reconegut que, encara que en els últims anys s'ha millorat molt i se li ha donat una major visibilitat a la malaltia, “queda molt per fer i crec que junts podem arribar a millorar la qualitat de vida dels qui la pateixen i que se'ls reconeguen els seus drets”.

El manifest del Dia Mundial de la Fibromiàlgia 2018 l’ha llegit la representant d’AFIMA Ana Pacheco, ja que la presidenta de l'associació, Montse Muñoz, no ha pogut assistir a l'acte per motius personals.

En el text es reconeix que la indefensió dels qui pateixen fibromiàlgia “ha anat disminuint” pel suport institucional i de la societat, però així i tot “queda un camí llarg i estret per recórrer”.

Els afectats afirmen que “el dolor que més ens dol continua sent el de la incomprensió” i reclamen “respecte en tots els àmbits de la societat”. Afirmen que la malaltia i els malalts “no tenen nacionalitat”, per la qual cosa demanen que no hi haja diferència entre comunitats autònomes i es garantisca “l'accés universal dels pacients al sistema públic sanitari”.

Els malalts volen ser “coresponsables” de la seua salut “participant en la planificació de polítiques sanitàries i socials” i manifesten públicament el seu reconeixement als qui lluiten al seu costat.

Altres noticies
imprimir