• RSS Ajuntament
  • YouTube
  • "Twitter
  • Facebook

Actualitat

Carmen Linares, Nes i la Fanfare Ciocarlia actuaran en el 27 festival Música al Castell de Dénia

23/05/2018

El festival Música al Castell celebra la 27a. edició del 16 al 21 de juliol amb una programació de luxe en la qual destaquen la qualitat artística i la varietat d'estils musicals. El regidor de Cultura, Rafa Carrió, i la tècnica del departament, Maribel Font, han presentat hui aquesta nova edició del festival de música tradicional i popular degà de la Comunitat Valenciana.

En l'escenari principal, l'esplanada del Governador del castell de Dénia, actuaran Nes, la cantaora Carmen Linares i l'orquestra de metalls Fanfare Ciocarlia de Romania.

El trio de soul acústic amb arrels àrabs Nes, format per la cantant i violoncel•lista Nesrine Belmokh, Matthieu Saglio, violoncel i sampler i el percussionista David Gadea, presenta en el festival el seu primer treball discogràfic, Ahlam, el 19 de juliol. La formació, nascuda en el valencià barri de Russafa en 2015, ha aconseguit en poc temps seduir a un públic cada vegada més nombrós amb una proposta que difumina fronteres musicals i juga amb estils i idiomes sense deixar de costat les arrels i experiències creatives dels seus integrants.

La cantaora Carmen Linares actua en Música al Castell el 20 de juliol presentant Verso a verso, el seu homenatge al poeta Miguel Hernández, amb acompanyament de guitarra, ball, cors i palmes. En el treball que presentarà a Dénia, Linares, considerada la veu de dona més important del flamenc de l'últim quart de segle, farà seus versos imprescindibles del poeta oriolà com a Andaluces de Jaén, que aborda per peteneres i taranta, Para la libertad, per buleries o l’Elegia a Ramón Sijé, que interpreta per cants de Llevant.

La programació de Música al Castell es tanca el 21 de juliol amb l'actuació de l'orquestra de metalls Fanfare Ciocarlia, de Romania, una formació l'energia de la qual i enginy ha conquistat els escenaris de tot el món amb els seus genuïns ritmes balcànics. Catorze músics en escena que convertiran la nit de concert en una autèntica fi de festa.

Tots els concerts començaran a les 23 hores. El preu de l'entrada és de 15 euros per als concerts de Carmen Linares i de la Fanfare Ciocarlia i de 10 euros per al de Nes. També es pot adquirir un abonament per 35 euros per a les tres actuacions. Les entrades ja estan disponibles en Instant Ticket i, des de l'1 de juliol, estaran a la venda en les oficines de Turisme Dénia de la plaça del Consell i de la plaça de l'Oculista Buigues. A més, els dies de concert es podran comprar en la taquilla del castell durant les dues hores prèvies a l'actuació.

Concerts gratuïts en el Festival Off

Seguint la iniciativa posada en marxa la passada edició, el festival Música al Castell tindrà el seu Festival Off de concerts gratuïts protagonitzats per grups valencians de música popular i tradicional. Les actuacions es duran a terme en la plaça de l'Oeste. El 17 de juliol, a les 21 hores, actuarà la Colla Xirimitab’s de Xàbia, una formació de 32 dolçainers i tabaleters dirigits per Josep Alemany. El 18 de juliol, a les 23 hores, el cantaor d’estil Josep Aparicio “Apa” presentarà el seu treball Flamencianes, un diàleg entre la tradició musical valenciana (fandango i cant de batre) i els pals del flamenc (buleries i tango).

Música als carrers

I perquè l'ambient del festival arribe a tots els racons de la ciutat, s'han programat actuacions i cercaviles de música popular valenciana i festiva en els carrers del centre, a càrrec de formacions de Dénia i la comarca.

El 16 de juliol, de 20 a 22.30 hores, realitzarà la cercavila Ondarattack. Fem Banda, de la Agrupació Artística Musical de Dénia, ho farà el 19 i 20 de juliol, entre les 11 i les 13.30 hores i la Colla La Xareta actuarà el 21 de juliol, en el mateix horari de matí.

El regidor de Cultura, Rafa Carrió, ha agraït la col•laboració de la Diputació d'Alacant i l’Institut Valencià de Cultura en aquesta nova edició i ha destacat que, una vegada convertit en el referent principal dels festivals de música tradicional i popular valencians, “l'objectiu actual de Música al Castell és seguir creixent qualitativament”.

Altres noticies
imprimir