• RSS Ajuntament
  • YouTube
  • "Twitter
  • Facebook

Suport mutu, esdeveniments compartits i cerca de “nous turistes”

Dénia i Parma segellen una aliança per a promoure juntes gastronomia i turisme

01/06/2018

Els alcaldes de Dénia i Parma (Itàlia), Vicent Grimalt i Federico  Pizzarotti, han signat aquest matí un conveni de col•laboració en matèria gastronòmica, turística i cultural, i s'han compromès a impulsar projectes comuns tant en el si de la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO com en les relacions directes entre les dos ciutats. Dénia ha sigut convidada per segon any consecutiu a participar en el Festival Gastronòmic de Parma, que se celebra aquest cap de setmana i en el qual participarà el cuiner denier Bruno Ruiz.

La signatura del conveni s'ha celebrat en els salons de l'Ajuntament de Parma. L'alcalde de Dénia ha pronunciat unes paraules en les quals ha subratllat que “la gastronomia uneix ciutats, és un llenguatge comú que ajuda a establir llaços d'amistat i pau entre les diferents regions d'aquest món globalitzat”. Vicent Grimalt ha felicitat a l'alcalde de Parma per la recent declaració de la ciutat com a Capital Italiana de la Cultura de l'any 2020 i ha presentat el projecte del Centre de Gastronomia del Mediterrani (Gasterra) com un projecte “que transformarà Dénia en un centre de riquesa i formació gastronòmica de projecció internacional”. Per a tots dos alcaldes l'acord és l'inici d'una gran oportunitat per a l'intercanvi cultural, social, econòmic i turístic entre Dénia i Parma. En l'acte de la signatura han estat presents el director de l'Oficina de la Innovació i la Creativitat, Floren Terrades, i la tècnica de Turisme de Dénia, Pepa Cardona.

El document signat en Parma reconeix el paper de la gastronomia com un referent cultural i econòmic per a ambdues ciutats i el seu compromís amb l'alimentació saludable i el desenvolupament turístic sostenible. En el conveni se cita l'articulació de formes de col•laboració i suport mutu; compartir sinergies en esdeveniments gastronòmics en el si de la Xarxa UNESCO i dissenyar programes comuns per a promoure la gastronomia i el turisme d'ambdues ciutats.

En matèria turística, Dénia i Parma estudiaran la posada en pràctica de “accions promocionals destinades a millorar el posicionament de la marca i la imatge de tots dos destinacions de forma combinada, promovent desplaçaments a ambdues ciutats i incrementant l'arribada de nous turistes, visitants i "amants de la cuina", aprofitant el valor afegit que comporten les Ciutats Creatives de la Gastronomia de la UNESCO”.

Altres noticies
imprimir