• RSS Ajuntament
  • YouTube
  • "Twitter
  • Facebook

Actualitat

Bruno Ruiz sorprén amb la “gamba sota zero” en Parma

04/06/2018

El cuiner denier Bruno Ruiz, del restaurant Aticcook, va sorprendre en Parma amb el plat que li va fer guanyar l'últim concurs internacional de Cuina Creativa de la Gamba Roja de Dénia. Ruiz va ser el protagonista d'un dels show cookings programats en el macrofestival gastronòmic que organitza la ciutat italiana, el Gola-Gola, i que en aquesta edició rememorava el segon aniversari de la incorporació de Parma a la Xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO i es va rebatejar com a Festival Ciutat de la Gastronomia. Dénia manté en el si d'aquesta xarxa unes fluïdes relacions amb Parma, ciutat amb la qual comparteix diversos projectes i amb la qual es va signar divendres passat un conveni de col•laboració en matèria turística, gastronòmica i cultural.

Per segon any consecutiu, Dénia va ser convidada a mostrar la seua gastronomia i la seua oferta turística en Parma. Bruno Ruiz va preparar, amb el seu ajudant Antonio Vásquez, el seu plat “Gamba sota zero”, davant més de 50 persones que es van mostrar sorpreses per la tècnica i senzillesa utilitzades i van elogiar el seu sabor i presentació. La intervenció del cuiner denier va estar narrada pel periodista Nicola Prudente “Tinto”, un famós comunicador italià que presenta en la cadena pública italiana RAI el programa enogastronòmic radiofònic Decanter, en antena des de fa més de 15 anys.

El festival de Parma, que s'ha desenvolupat als llarg del cap de setmana amb desenes d'actes desplegats per tota la ciutat, va reservar també un espai per a la promoció turística de Dénia, on es van mantenir contactes amb professionals i es van repartir fullets de promoció de la ciutat i documentació sobre el projecte lligat a la Xarxa UNESCO de la Gastronomia. L'any passat el festival va comptar amb més 100.000 visitants, es van organitzar 200 activitats en tres dies i va haver-hi un centenar d'expositors en els carrers.

La delegació deniera la integraven l'alcalde, Vicent Grimalt, la tècnica municipal de Turisme, Pepa Cardona, i el director de l'Oficina de la Innovació i la Creativitat, Floren Terrades.

Altres noticies
imprimir