• RSS Ajuntament
  • YouTube
  • "Twitter
  • Facebook

Actualitat

L'exposició itinerant sobre el mestre i director d'escena alacantí José Estruch arriba al Centre Social de Dénia

04/06/2018

L'exposició “José Estruch. Vida i teatre” es pot visitar en el vestíbul del teatre auditori del Centre Social de Dénia fins al pròxim 8 de juliol. Organitzada per l'Institut Alacantí de Cultura Juan Gil-Albert, la mostra s'estructura en cinc apartats temàtics – Alacant; l'exili, França i Anglaterra; Uruguai; Tornada a Espanya i La petjada de Pepe Estruch- desgranats en fotografies i textos, molts d'ells d'Estruch, que es converteix en narrador de la seua pròpia vida.

José Estruch Sanchis (Alacant 1916- Madrid 1990) va ser un dels mestres i directors d'escena més importants del segle XX. Exiliat en finalitzar la Guerra Civil, primer a Anglaterra i després a Uruguai, va desenvolupar el gruix de la seua obra en els països d'acolliment. En ella, destaquen les posades en escena, renovadores i modernes, dels textos del Segle d'Or. Poc abans de finalitzar la dictadura va tornar a Espanya, on va formar a diverses de les persones més rellevants que avui poblen els nostres escenaris. El mateix any de la seua mort, el Ministeri de Cultura li va atorgar el Premi Nacional de Teatre com a reconeixement a la seua extensa i rica trajectòria.

El disseny de la mostra, comissariada per Juana María Balsalobre, directora del departament d'Art i Comunicació Visual de l’IAC Juan Gil-Albert i Vene Herrero, actriu i autora del llibre José Estruch: el teatro como nexo identitario, a més, està determinat per la itinerància de l'exposició en els diferents teatres de la província d'Alacant i està basat en la claredat dels continguts amb la finalitat d'atraure l'atenció de l'espectador mitjançant elements visuals i textuals.

La mostra va ser inaugurada en el Centre Social de Dénia divendres passat amb l'assistència a l'acte del director de l'Institut Juan Gil-Albert, José Ferrándiz, el regidor de Cultura de Dénia, Rafa Carrió i Juana María Balsalobre, comissària de l'exposició.

Altres noticies
imprimir