• RSS Ajuntament
  • YouTube
  • "Twitter
  • Facebook

Actualitat

El secretari autonòmic d'Inclusió i de l'Agència Valenciana de la Igualtat presenta el Pla Valencià d’Inclusió i Cohesió Social a representants polítics i tècnics de Serveis Socials de la comarca

Alberto Ibáñez destaca les millores del Centre Dona de Dénia i la creació de dos nous punts d'atenció de la xarxa d'agents d'igualtat a Xàbia i Calp

06/06/2018

El secretari autonòmic d'Inclusió i de l'Agència Valenciana de la Igualtat, Alberto Ibáñez, ha presidit hui una jornada celebrada a Dénia per a explicar les mesures i accions contingudes en el Pla Valencià d'Inclusió i Cohesió Social (Pla VICS), en la qual han participat l'alcalde de la ciutat, Vicent Grimalt, el vicealcalde, Rafa Carrió, les regidores de Benestar Social i Igualtat, Cristina Morera i Elisabet Cardona i representants i tècnics de Serveis Socials d'altres ajuntaments i entitats de la comarca.

En la reunió, el secretari autonòmic ha destacat que la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha ampliat amb dos nous punts d'atenció la xarxa d'agents d'igualtat en la Marina Alta, a Xàbia i Calp, que al costat del de Dénia, donaran cobertura a la comarca.

Ibáñez ha explicat que la Conselleria està reforçant els serveis d'agents d'igualtat, dins de la seua aposta per una Xarxa d'Agents d'Igualtat ampliada en tota la Comunitat Valenciana basada en la “qualitat, la proximitat, el municipalisme” i també a “acostar les polítiques d'igualtat entre homes i dones”.

Igualment, Ibáñez ha ressaltat l'impuls al Centre Dona 24 Hores (CM24H) de Dénia amb l'ampliació de plantilla de 7 a 15 professionals i també l'ampliació dels dies i horari de funcionament.

En aquest sentit ha recordat que el trasllat del CM24H a l'inici de l'any a un local “més ampli, digne, amable i adequat”, situat en l'edifici dels Serveis Socials de Dénia, repercuteix en una “considerable millora” de l'atenció a les dones víctimes de violència masclista i dels seus fills i filles i a més proporciona l'espai suficient per al reforç de plantilla, on el personal pot desenvolupar millor el seu treball.

Sobre aquest tema, Ibáñez ha subratllat la importància d'aquestes mesures, ja que el Centre Dona de Dénia és el centre de referència per a les dones procedents de Dénia i la comarca de la Marina Alta, així com de les comarques limítrofes de la Marina Baixa, la Safor i el Comtat.


Nou Punt de Trobada Familiar a Dénia

Ibáñez també s'ha referit al nou Punt de Trobada Familiar de Dénia, que obrirà a final d'any i donarà cobertura a les persones usuàries dels 28 municipis del partit judicial de Dénia.

El nou Punt d’Encontre de Dénia, ha precisat, permetrà distribuir de forma més equilibrada la càrrega de treball dels serveis i alhora, oferirà un servei de “proximitat” a la ciutadania en reduir la distància que han de recórrer les persones usuàries.

Segons ha explicat Alberto Ibáñez, l'obertura del Punt d’Encontre Familiar a Dénia suposarà la contractació per part de la Conselleria d'Igualtat de nou professionals amb perfils especialitzats, sobretot per a tractar casos de violència de gènere, amb un horari d'obertura de 42 hores cada setmana, tant durant el matí com a la vesprada.

En aquests moments, ha afegit la regidora de Benestar Social deniera, Cristina Morera, s'estan barrejant diverses ubicacions per a aquest nou servei. Quan es determine la definitiva, l’Ajuntament de Dénia remodelarà l'espai triat per a adaptar-lo a les necessitats del servei i convertir-lo en un “lloc amable” per als usuaris.

Respecte al Pla Valencià d'Inclusió i Cohesió Social, la regidora ha destacat que es tracta d'un pla “que posa a les persones en el centre de les polítiques, un pla que s'adapta a la realitat dels nostres ciutadans, darrere del qual hi ha un gran esforç de la Generalitat Valenciana per traure’l endavant per a millorar la vida de les persones”.

Pangea

D'altra banda, el secretari autonòmic ha exposat les inversions del departament en la comarca per a desenvolupar programes de col•lectius vulnerables. Així, Dénia, Xàbia i Pego rebran enguany a través de línies nominatives per a les oficines d'atenció a persones migrants PANGEA, 92.000 euros, un 217 per cent més respecte al 2015.

Alberto Ibáñez ha valorat que aquestes dades responen a l'aposta de la Conselleria per la remunicipalització dels serveis socials a través de l'atenció base i especialitzada, perquè “constitueixen una peça clau en el canvi de model de fer polítiques socials en les quals el centre d'atenció són les persones”.

Sobre aquest tema ha subratllat que des de 2015 s'ha realitzat un increment progressiu de la inversió pública en la Marina Alta, “passant de 3 milions d'euros a quasi 7 milions d'euros, un 120% més d'inversió”.

La jornada de treball amb la comarca de la Marina Alta, ha indicat Alberto Ibáñez, ha servit també per a “escoltar” i així incloure les demandes de la totalitat dels municipis i mancomunitats en matèria social.

Pla VICS

El secretari autonòmic s'ha referit igualment a la nova renda d'Inclusió i al Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista, com a “accions claus” que emanen de diferents eixos del Pla Valencià d'Inclusió i Cohesió Social 2017-2022.

En aquesta línia ha definit a la nova llei de renda valenciana d'inclusió com “l'eina de lluita contra la transmissió generacional i la feminització de l'empobriment”, i que inclou tant una prestació econòmica com itineraris d'inclusió social, vinculats a l'esfera laboral o no.

Sobre aquest tema ha precisat que les millores desenvolupades per la Conselleria en la gestió de la renda garantida de ciutadania en la comarca de la Marina Alta han permès augmentar cada any les persones que la reben fins a aconseguir que a final de l'any 2017 arribara a la xifra de 461 prestacions, un 36 per cent més que en 2015.

En la seua intervenció ha desgranat els 3 eixos bàsics i les 6 línies estratègiques i alguns dels objectius i actuacions de l'estructura del pla, que suposa l'eina d'ordenació i adreça estratègica de les accions i mesures d'inclusió vinculades a la Comunitat i que es concreta en 486 actuacions, que han suposat una inversió de 786 milions d'euros en 2017.

Altres noticies
imprimir