• RSS Ajuntament
  • YouTube
  • "Twitter
  • Facebook

Segona acció popular del projecte de xarxa de camins escolars a Dénia

15 de juny: La Nit de Caminis

Es realitzarà un debat obert amb la participació d’experts en mobilitat sostenible i infància i es projectarà el documental “Camí a l’escola”, dirigit per Pascal Plisson

08/06/2018

Què podem fer per a anar menys amb cotxe i més a peu, amb bici i amb transport públic? Què podem fer per a augmentar l’autonomia de la infància? Aquestes són les premisses a partir de les quals se centrarà La Nit de Caminis, acció festiva i reivindicativa al carrer, oberta a la participació de tota la ciutadania, dins del projecte Caminis, xarxa de camins escolars a Dénia (caminisdenia.com), que tindrà lloc el proper divendres 15 de juny, a l’aparcament de darrere de l’Hotel Costa Blanca.

Per a respondre aquestes preguntes, iniciarem la vetlada a les 20 hores amb les intervencions del geògraf urbanista, especialista en espai públic, infància i mobilitat, Pau Avellaneda, l’educadora ambiental, tècnica del Centre Nacional d’Educació Ambiental, María Sintes i membres del grup de treball del projecte que ja han estat treballant les seues propostes de millora de la xarxa i de l’entorn dels centres. Posteriorment s’encetarà el debat, amb la finalitat de dialogar entre totes i tots sobre com millorar l’espai públic perquè siga un entorn més segur i comunitari per a la infància.

La vetlada continuarà amb la projecció del documental Camí a l’escola, dirigit pel francés Pascal Plisson, que començarà a les 22 hores. El documental, patrocinat per la UNESCO, va ser nominat a millor pel•lícula europea en els Premis Goya 2015 i va obtindre el Premi al Millor Documental en els Premis César 2013. Aquest film conta com, en certs llocs del món, xiquetes i xiquets fan vertaders esforços per a arribar a les seues escoles. Una història que incita a reflexionar sobre les pors i les inseguretats que patim com a mares i pares malgrat viure en un món amb totes les comoditats i seguretats possibles.

Altres noticies
imprimir