• RSS Ajuntament
  • YouTube
  • "Twitter
  • Facebook

Actualitat

La cirera de la Vall de Gallinera exhibeix tot el seu potencial en una nova jornada de 'Menja’t la Marina' celebrada al Mercat Municipal de Dénia

08/06/2018

La cirera de la Vall de Gallinera ha sigut la protagonista de la quarta jornada de la campanya Menja’t la Marina promoguda per la Oficina de la Innovació i la Creativitat de l’Ajuntament de Dénia amb l’objectiu de fomentar la comercialització i l’ús gastronòmic del producte de proximitat i les seues varietats. La iniciativa forma part del pla d’acció Dénia&Marina Alta #Tastinglife de la Ciutat Creativa UNESCO de la Gastronomia.

La jornada s’ha desenvolupat este matí en el Mercat Municipal de Dénia, on s’ha desplegat una mostra de les varietats de cirera que comercialitza la cooperativa Cireres Muntanya Alacant, que el públic ha pogut conéixer i tastar, i de les melmelades artesanals de Casa La Pallissa de Vall de Gallinera.

A més, el cuiner Ferran Giró, del restaurant Arrels de Gata, i el seu equip han oferit una degustació de dos plats elaborats amb cireres de la Marina Alta: un gaspatxo de cirera amb tataki de bonítol de la llotja i ‘pico de gallo’, cobert amb fenoll del terreny i un flam de formatge amb coulis de cirera, crumble d’ametlla i cirera natural. Una mostra de les possibilitats gastronòmiques d’este fruit de temporada.

L’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, ha visitat l’activitat i ha destacat que la campanya Menja’t la Marina “és molt important per a difondre entre els deniers i les persones que ens visiten els productes de la comarca i contribueix a donar molta visibilitat al que fan els productors”. En una línia semblant, el regidor de Cultura, Festes i Turisme de la Vall de Gallinera, Ignasi Mora ha afirmat que la jornada “és una iniciativa molt important perquè dóna a conéixer les valls de la Marina Alta i, a més, dóna suport als tres pilars bàsics del que és la cirera per a nosaltres: l’economia que el seu cultiu reporta als productors, el turisme que genera al seu voltant i el fet que arrela a la gent al territori”. Mora ha aprofitat la seua intervenció per a recordar que des de hui i fins al diumenge se celebra la 18a edició de la Festa de la Cirera a la Vall de Gallinera, amb excursions, fira de productes gastronòmics i artesans, activitats infantils, xerrades, actuacions musicals, tasts de cuina i un munt d’activitats més.

En representació dels productors de Vall de Gallinera, Vicent Sanchis, president de la cooperativa Cireres Muntanya Alacant, ha fet al•lusió a les varietats de cireres que comercialitzen i ha ressaltat que la producció d’enguany “ha sigut molt bona, amb quasi 800 mil quilograms recollits”. Esta producció de la cooperativa, ha afegit, es destina en un 60 o 70 per cent a l’exportació, especialment a Alemanya, Itàlia, Anglaterra i la ciutat de París, un dels principals consumidors.

Finalment, el regidor de Mercats de l’Ajuntament de Dénia, Javier Scotto, ha assenyalat que la campanya Menja’t la Marina estableix un triangle molt interessant entre els productes de la comarca, el Mercat Municipal i la gastronomia, incidint en el producte de temporada, “que es troba en les millors condicions i amb la màxima qualitat al mercat de Dénia”, permetent un trànsit del producte “del bancal al mercat, i del mercat a la taula”.

Menja’t la Marina, que ja ha dedicat jornades al perelló, l’ametlla, la taronja, i ara a la cirera, que es cultiven a la Marina Alta, tornarà de nou al Mercat de Dénia el proper mes de juliol.

#Tastingschools

La jornada de hui ha tingut entre el públic uns convidats molt especials, alumnat i professorat dels col•legis de Bergen (Noruega), Östersund (Suècia) i Parma (Itàlia) que amb el col•legi denier Pou de la Muntanya desenvolupen el projecte Erasmus+ #Tastingschools, finançat per la Unió Europea i sorgit en el marc de les Ciutats Creatives UNESCO de la Gastronomia.

Amb anterioritat a la seua visita al mercat, el grup ha sigut rebut en l’Ajuntament de Dénia per l’alcalde, Vicent Grimalt i el vicealcalde, Rafa Carrió.


Altres noticies
imprimir