• RSS Ajuntament
  • YouTube
  • "Twitter
  • Facebook

Actualitat

El públic tria la comèdia “Estocolmo, se acabó el cuento” com a millor obra de la 28 Mostra de Teatre Ciutat de Dénia

11/06/2018

Estocolmo, se acabó el cuento, el text del grup sevillà Síndrome de Clown que va interpretar la companyia Carabau Teatre, de València, sota la direcció de Xema Palanca, ha sigut triada pel públic com la millor obra de la 28 Mostra de Teatre Ciutat de Dénia – 2a Mostra Internacional Marina Alta de Teatre (MIMAT), celebrada en l'auditori del Centre Social de l'1 al 9 de juny.

En la categoria de millor actriu, ha rebut el premi Svetlana Bourdina, de la companyia russa Kamernaya Esena, de Lobñya (Moscou), per la seua actuació en La demanada de mà, obra de Txékhov. El premi al millor actor va ser atorgat a Rafa Martín, de Carabau Teatre, pel seu paper a Estocolmo, se acabó el cuento.

El premi a la millor direcció ha sigut per a Iván Jiménez, per l'obra Comedia sin título, de Federico García Lorca, interpretada per l'Aula de Teatre de la Universitat d'Alacant.

En la categoria de l'ús del valencià, el premi, patrocinat per la Fundació Baleària, va anar a parar a la companyia Ambfiteatre, de Gandia, que va interpretar l'obra Estimada Anuchka, escrita per Carles Alberola i dirigida per Sergi Bono.

Finalment, la Mostra va atorgar dos esments especials. Un, a la professora Inma Campos, integrant del jurat, del qual s'acomiada per qüestions professionals. També a Nicolai Kruglov, director del Festival de Teatre Clàssic Rus de Lobñya, amb el qual la Mostra manté des de fa anys un fort llaç de germanor.

El lliurament de premis i reconeixements es va dur a terme en la clausura del certamen, que va comptar, a més, amb l'actuació del grup Aula ETC, dirigit per Jordi Tamarit, que va representar Escenas pa’ la risa, una comèdia pseudomusical de creació col•lectiva.

La Mostra de Teatre està organitzada per la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Dénia i dirigida per Mario Pássero. Cada any destina la seua recaptació a una entitat social sense ànim de lucre, que en aquesta 28 edició és l'associació Amunt contra el càncer.

Altres noticies
imprimir