• RSS Ajuntament
  • YouTube
  • "Twitter
  • Facebook

Actualitat

L’Ajuntament de Dénia ix del pla d'ajust econòmic

 L’Ajuntament de Dénia ix del pla d´ajust econòmic
 El regidor d´Hisenda, Paco Roselló
El regidor d'Hisenda, Paco Roselló

13/06/2018

El regidor d'Hisenda, Paco Roselló, ha anunciat hui la que, al seu parer, és “una de les notícies més importants de la legislatura”, l'eixida del pla d'ajust econòmic en el qual estava immers l’Ajuntament de Dénia des de l'any 2012. A més, ha assenyalat el regidor, el govern municipal ha aconseguit cancel•lar aquest pla d'ajust del Ministeri d'Hisenda quatre anys abans del previst, “gràcies a les mesures d'estalvi en la despesa corrent i a les millores en la gestió financera i de tresoreria”.

La Junta de Govern aprovarà hui l'amortització anticipada de 5,5 milions d'euros en préstecs, dels quals 2.461.042, 72 euros corresponen a l'últim que quedava per amortitzar dels préstecs sol•licitats per a fer front als prop de 14,7 milions d'euros pendents de pagament a proveïdors.

L'any 2012, l’Ajuntament de Dénia va recórrer al mecanisme de finançament de pagaments als proveïdors per a entitats locals posat en marxa pel Govern central, que portava implícita l'obligació d'acollir-se a un pla d'ajust econòmic que l'ajuntament denier va elaborar i va aprovar en el ple de març de 2012, amb vigència fins a 2022.

Amb l'amortització anticipada que aprovarà hui la Junta de Govern, “més els 2 milions d'euros amortitzats l’any passat”, es dóna per finalitzat el pla d'ajust econòmic i, a partir d'ara, “es podran destinar les liquidacions del pressupost a inversions financerament sostenibles com l'ordenació del trànsit i l'estacionament, parcs i jardins, vies públiques, carreteres i camins veïnals, la protecció del patrimoni històric i la rehabilitació i reparació d'infraestructures i immobles a l'efecte del servei públic”, ha indicat Roselló.

L'edil d'Hisenda ha incidit que aquesta eixida anticipada del pla d'ajust econòmic ha sigut possible gràcies a la política econòmica que l'actual govern va iniciar en 2015 i que ha portat a complir les normes d'estabilitat pressupostària, regla de la despesa i endeutament. Respecte a aquest últim punt, el regidor ha indicat que, a dia de hui, el deute amb proveïdors s'ha reduït a 800.000 euros i el deute bancari, pròxima als 20 milions d'euros a l'inici de l'any, es rebaixarà a 15 milions d'euros a la fi de 2018.

Altres noticies
imprimir