• RSS Ajuntament
  • YouTube
  • "Twitter
  • Facebook

Actualitat

La Regidoria de Seguretat Ciutadana posa en marxa un paquet de mesures per a facilitar la mobilitat a Dénia durant l'estiu

Agents de Policia Local per a regular el trànsit en els punts més conflictius, un increment en les places d'aparcament públic, el foment de la bicicleta i l'autobús com a mitjans de transport alternatiu i la campanya informativa “Mou-te per Dénia!

20/06/2018

La Regidoria de Seguretat Ciutadana i Mobilitat ha dissenyat un pla d'actuació en matèria de mobilitat per a l'estiu. En època estival, la ciutat de Dénia supera les 150.000 persones i és habitual que es produïsquen alguns problemes de trànsit, especialment en el centre urbà. Enguany, la situació compta amb l'agreujant de les obres que s'estan executant en alguns vials de la ciutat, com el carrer de la Mar o la plaça de l’arxiduc Carles, al que cal sumar els talls de carrers que comporten les festes que se celebren al juliol i agost.

Per a pal•liar aquests problemes de mobilitat, s'ha dissenyat aquest pla d'actuació, que contempla entre les seues mesures destinar una dotació de cinc policies locals a regular el trànsit en els punts més conflictius, segons ha informat el regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, Javier Scotto.

Així mateix, va a llançar-se la campanya d'informació Mou-te per Dénia!, que estarà present en els suports publicitaris (mupis) que l'ajuntament té distribuïts per la ciutat i en xarxes socials (Facebook, Twitter i l’App Dénia).

La campanya oferirà informació sobre l'oferta d'aparcaments públics gratuïts que envolten el centre urbà. Als aparcaments públics disponibles durant tot l'any, se sumen des de hui el pàrquing de l'avinguda dels Furs i l'aparcament públic habilitat en terrenys de l'antic minigolf de les Rotes. En total, ha indicat Scotto, “ens aproximem a les 2.500 places d'aparcament gratuït”. En el plànol informatiu s'assenyalaran també les ubicacions dels aparcaments privats.

Mou-te per Dénia! també oferirà informació sobre la circulació, detallant els talls de carrers i altres incidències que puguen afectar al trànsit, i, finalment, facilitarà a la ciutadania dades sobre les millores en els carrers, l'evolució de les obres o les reobertures de vials.

Una tercera acció d'aquest paquet de mesures consistirà a oferir informació sobre les alternatives de mobilitat. Per exemple, l'autobús que cobreix la zona de Montgó-Pedrera o l'autobús de les Rotes, que a partir del dilluns 25 de juny augmentarà la seua freqüència de pas i realitzarà viatges cada mitja hora fins a l'últim dia d'agost.

Així mateix, ha destacat Scotto, la seua regidoria ha iniciat un projecte per a fomentar l'ús de la bicicleta en els desplaçaments per la ciutat. Com a primer pas, es va a procedir a substituir prop del 80% dels punts d’aparcabicis existents en l'actualitat “perquè no compleixen els requisits d'ubicació, model i grandària que requereixen els usuaris i per açò no estan utilitzant-los”. La substitució d'aquestes bateries d’aparcabicis ha començat aquesta setmana i Scotto confia que en el termini d'un mes tot estiga llest per a poder oferir en les condicions adequades un total de 552 places d'aparcament per a bicicletes.

El comissari en cap de la Policia Local de Dénia, José Martínez Espasa, ha exposat altres mesures relatives a la prevenció, vigilància i seguretat durant l'època estival. A l'increment de la plantilla durant l'estiu en cinc agents més, se suma la campanya de polseres d'identificació de menors per a facilitar la seua localització en cas d'extraviament, que tant èxit ha tingut en edicions anteriors. Aquestes polseres de colors numerades es lliuren, sense cost algun per al sol•licitant, en les oficines de Turisme de la ciutat. En el lloc en què sol•liciten la polsera, els responsables del menor hauran de donar d'alta el número que aquesta porta gravat i facilitar les seues dades personals, nombres de contacte i lloc de residència o allotjament, que queden a la disposició de la Direcció de la Policia Local per a facilitar el contacte en cas de pèrdua del menor. Les polseres es lliuraran dins d'un sobre que conté les instruccions d'utilització i una explicació sobre la seua utilitat en diversos idiomes.

També es donarà continuïtat al programa ‘Dénia Cares’ de prevenció i seguretat en el turisme, iniciat al juliol de 2017. El programa té com a objectius augmentar la percepció de seguretat del turista estranger i nacional a l'hora de seleccionar Dénia com a destinació turística, reduir la por al delicte i la incertesa en la informació del turista, facilitar el coneixement de la mobilitat i de l'entorn al turista per al respecte de l'entorn que visita, especialment en platges, mar i paratges naturals protegits, formar i sensibilitzar als agents de Policia Local en la importància de la qualitat de l'atenció al turista, amb especial atenció a la informació sobre seguretat i prevenció, i formar i sensibilitzar al teixit empresarial turístic i hostaler en la importància de la qualitat d'atenció al turista, amb especial atenció a la informació sobre seguretat i prevenció, i incorporar mesures de prevenció situacional en els establiments hostaleros i comercials que milloren i reduïsquen les oportunitats delictives.

L’inici d'un protocol de control dels allotjaments turístics i les xarrades d'autoprotecció en matèria d'incendis que s'impartiran els dies 21 i 22 de juny als residents de les Rotes i Pedrera-Montgó completen aquest paquet d'accions preventives, informatives, de vigilància i de seguretat posades en marxa per l'ajuntament per a aquesta temporada estival.

Altres noticies
imprimir