• RSS Ajuntament
  • YouTube
  • "Twitter
  • Facebook

Actualitat

Dénia celebra la Festa Major del 7 al 15 de juliol

21/06/2018

El regidor de Festes, Òscar Mengual, ha presentat hui la programació de la Festa Major de Dénia 2018, que se celebra del 7 al 15 de juliol. Un programa “compensat, amb activitats per a totes les edats i actuacions de gran qualitat, que és fruit del gran treball realitzat pel personal del departament amb la col•laboració de la Comissió de Festes”.

Atenent al bon acolliment que va tenir l'any passat, l'inici de la festa s'anunciarà amb el tir d’un coet (chupinazo) llançat des de la Glorieta del País Valencià el dissabte 7 de juliol, a les 13 hores. Sergio Dénia s'encarregarà de posar música i animació a aquesta arrencada de les festes.

Eixe dissabte, com és tradicional, se celebrarà la primera entrada de bous, a les 19 hores, que recorrerà el carrer del Marqués de Campo fins a arribar a la plaça instal•lada en el port on té lloc l'espectacle de bous a la mar, Festa d'Interès Turístic Nacional. Les entrades de bous es repetiran el dilluns 9 de juliol i el divendres dia 13, a les 19 hores. Els bous a la mar se celebraran diàriament durant els dies de la Festa Major, a les 13 i a les 19 hores, excepte el dissabte 14 de juliol, que no hi haurà espectacle per la vesprada per la celebració de la desfilada de carrosses.

La Regidoria de Festes ha arribat a un acord amb la Confraria de Pescadors de Dénia perquè les persones amb mobilitat reduïda puguen situar-se per a veure l'espectacle en un passadís lateral del Pòsit que dóna a la plaça de bous a la mar. Segons ha indicat el regidor, la zona té capacitat per a albergar a deu persones amb mobilitat reduïda i el seu acompanyant. Les persones interessades a accedir a aquest espai reservat hauran de sol•licitar-ho al personal voluntari de la plaça o a la persona que es trobe en la taquilla de venda d'entrades per a l'espectacle.

Els concerts i actuacions de la Festa Major tindran enguany tres escenaris, segons el format i el tipus de públic al que van dirigits. Els espectacles de gran format se situaran en el carrer de l Via. Ací s'han programat l'actuació de l'orquestra La Pato (7 de juliol); el teatre musical We love Queen amb la companyia Yllana Produccions (8 de juliol); l'actuació de l'escola de dansa de María Ángeles Signes (9 de juliol); el concert de la Santíssima Sang de l’Agrupació Artistica Musical de Dénia, acompanyada per la solista Carmen Paula Romero (11 de juliol); la nit dedicada a les persones majors, amb repartiment de coques, begudes i música (12 de juliol); l'actuació Descanso dominical, un tribut a Mecano (13 de juliol) i l'espectacle Musical Acrobatic Danse (15 de juliol).

En la plaça de l'Oest es desenvoluparan les activitats dirigides al públic infantil: espectacle d'acrobàcies, sessions de teatre, tallers de manualitats, unflables, marionetes i una actuació musical infantil a càrrec de Dani Miquel i els ma-me-mi-mo-músics (12 de juliol). L'últim dia de les festes (15 de juliol) l'escenari es traslladarà a la glorieta del País Valencià, on de 18 a 20.30 hores se celebrarà la festa infantil “Jugant amb la diversitat”. També hi ha programats espectacles nocturns d’hipnosi, màgia, comèdia o els monòlegs de Comedy Plan.

Una de les novetats que presenta el programa d'enguany és el trasllat de la coneguda com a Zona Jove a l'esplanada de Torrecremada. Ací s'han programat tres nits de discomòbil per al públic més jove, a partir de la mitjanit, amb les actuacions de Motivation Xperience (10 de juliol); Tumbalea (12 de juliol) i els Space Elephants (13 de juliol).

El programa es completa amb esdeveniments esportius i cites ja tradicionals com l’Aplec de Danses de Dénia, la Trobada de boixets, l'acte de nomenament dels càrrecs fallers del nou exercici, el correfoc en Marqués de Campo i la desfilada de carrosses i comparses.

I per a finalitzar la festa, enguany es llançarà de nou un espectacle piromusical. Serà en l'esplanada de Torrecremada, al voltant de la mitjanit del diumenge 15 de juliol.

La programació es pot consultar punxant ací.

Altres noticies
imprimir