• RSS Ajuntament
  • YouTube
  • "Twitter
  • Facebook

Prop de 200 establiments hostalers de la ciutat participaran en la campanya ‘Pren nota, recicla vidre’

Dénia s'uneix al pla integral d’Ecovidrio per a incrementar el reciclat de vidre a l'estiu

Ecovidrio realitzarà més de 600 visites d'informació i sensibilització als professionals hostalers i instal·larà contenidors nous per a facilitar el reciclatge d'envasos de vidre

18/07/2018

Ecovidrio, l'entitat sense ànim de lucre encarregada del reciclatge d'envasos de vidre, posa en marxa un pla integral per a incrementar el reciclatge d'aquests residus en els establiments hostalers de les zones costaneres. En aquesta edició, el municipi de Dénia s'uneix a la campanya ‘Pren nota, recicla vidre’ amb l'objectiu d'augmentar la recollida selectiva d'envasos de vidre en contenidors respecte a l'estiu de l'any anterior.

L'estiu és una època fonamental per a incrementar el reciclatge d'envasos vidre. L'impacte del turisme i l'augment poblacional, així com l'increment del consum en el sector hostalers, comporten que al llarg d'aquest període es recicle aproximadament el 30% dels residus d'envasos de vidre de tot l'any.

La col·laboració del sector hostaler és clau ja que genera quasi el 50% dels residus d'envasos de vidre d'un sol ús. A través de la iniciativa ‘Pren nota, recicla vidre’ *Ecovidrio promou i facilita la separació d'aquests residus entre els professionals del sector, a més de sensibilitzar sobre la importància de reciclar per a preservar l'entorn i lluitar contra el canvi climàtic.

‘Pren nota, recicla vidre’: una iniciativa per l'hostaleria sostenible

La campanya aconseguirà a prop de 200 establiments hostalers de Dénia. Amb l'objectiu de mobilitzar als professionals d'aquest sector, Ecovidrio realitzarà més de 600 visites d'informació i sensibilització durant el període estival. A més, instal·larà nous contenidors i lliurarà prop de 100 poals del fem per a facilitar el transport dels residus d'envasos de vidre.

Els establiments adherits a la iniciativa competiran durant l'estiu i podran seguir la seua posició en el rànquing a través de la web www.tomanotareciclavidrio.es. Els locals més compromesos amb el reciclatge d'envasos de vidre i que aconseguisquen major puntuació, rebran com a premi una classe magistral amb Quique Dacosta, xef reconegut amb tres Estreles Michelín.

Per a mobilitzar a la ciutadania, Ecovidrio ha decorat contenidors amb motius estiuencs. A més, l'entitat atorgarà un reconeixement als municipis que superen el repte d'incrementar el reciclat d'envasos de vidre.

Estudi “Nous hàbits dels valencians en la platja i sostenibilitat a l'estiu”

Conscient que la cura del medi ambient és un factor que guanya posicions en els hàbits ciutadans, Ecovidrio ha realitzat un estudi per a analitzar la preocupació dels valencians per la sostenibilitat i les seues preferències a l'hora de gaudir dels plans estivals.

L'enquesta desvetla que para més del 90% dels valencians, l'absència de residus en l'aigua i en l'arena és el factor determinant per a anar a la platja. Els serveis de seguretat i salvament és la segona característica més important per al 70,8%, el nivell d'ocupació és el tercer atribut per al 66,9%, seguit de la qualitat de l'arena per al 58,9% i l'accessibilitat per al 57,1%.

En relació amb els quiosquets de platja, el respecte pel medi ambient -correcte reciclatge de residus, ús responsable de recursos, integració amb l'entorn, etc.- és el segon aspecte més valorat pels valencians, per darrere de la higiene de l'establiment i per sobre dels bons preus.

Dades de reciclat de vidre a Dénia

Segons les últimes dades relatives a 2017, els ciutadans de Dénia van reciclar un total d'1.701.550 quilograms de vidre, la qual cosa suposa que cada habitant recicla de mitjana 40,9 quilograms.

Respecte a la taxa de contenerització, Dénia registra una mitjana de 115 habitants per contenidor, explicant en l'actualitat amb un total de 361 iglús per als residus d'envasos de vidre instal·lats.

Altres noticies
imprimir