• RSS Ajuntament
  • YouTube
  • "Twitter
  • Facebook

Actualitat

Cultura inicia les obres de rehabilitació de la Casa de la Marquesa Valero de Palma com a seu del Museu d'Història de Denia

La intervenció millorarà les instal·lacions i obrirà un nou accés al museu pel carrer de Ramón y Cajal

20/07/2018

La direcció general de Cultura i Patrimoni ha adjudicat les obres del projecte de rehabilitació de la Casa de la Marquesa Valero de Palma com a seu del Museu d'Història de la ciutat de Dénia. L'immoble, situat en el carrer  dels Cavallers, número 3, requereix una intervenció de condicionament i millora de les instal·lacions.

A causa de l'ús, així com als anys transcorreguts des de la seua construcció, diverses parts de la casa es troben molt deteriorades. Per tant, es fa necessari habilitar i adequar les instal·lacions a les necessitats museístiques així com al compliment de normatives en vigor i eliminar les barreres arquitectòniques perquè el seu nou ús siga el de Museu d'Història de la Ciutat.

Es pretén realitzar el nou accés al museu des del carrer de Ramón y Cajal, realitzant un forjat al nivell del carrer des del qual es podrà accedir a la planta baixa mitjançant una nova escala o ascensor. L'edifici consta de planta semisoterrani, planta baixa, planta primera, segona i coberta.

Les obres les realitzarà l'empresa OBREMO SL per un import de 493.961,99 euros i estan finançades pel Pla d'Inversió Productiva de la Generalitat Valenciana. El termini d'execució dels treballs és de 8 mesos. Hui divendres s'ha signat l'acta de replanteig d'inici de les obres, que començaran la setmana vinent. Durant les primeres setmanes, s'actuarà en la planta semisoterrani retirant canonades de sanejament, fusteria exterior i mobiliari, entre altres treballs, abans de procedir a paredar l'espai.

La Casa de la Marquesa Valero de Palma és l'edifici contigu al Museu Etnològic de Denia, dedicat a la divulgació d'una activitat econòmica tradicional de la localitat com va ser la producció de pansa.

Altres noticies
imprimir