• RSS Ajuntament
  • YouTube
  • "Twitter
  • Facebook

Actualitat

D*na Festival Gastronòmic de Dénia reuneix als millors xefs entorn del producte com a epicentre creatiu

La segona edició comptarà amb prestigiosos cuiners com Elena Arzak, Pepe Rodríguez, Oriol Castro, Pepe Solla o Dani García amb Quique Dacosta com a comissari gastronòmic

06/09/2018

La segona edició de D*na Festival Gastronòmic, que se celebrarà els dies 29 i 30 de setembre a Dénia, arranca de nou enguany per a retre homenatge a l'arrel culinària de cada cuiner: el seu producte. Durant la roda de presentació del festival, celebrada aquest matí en el CdT València, el seu comissari gastronòmic, Quique Dacosta, ha sigut l'encarregat d'explicar la raó de ser d'aquest esdeveniment únic: el producte, imprès en l'ADN de cada xef, com a base de les seues creacions i com a element definitori de la seua trajectòria professional. A l'acte també ha assistit el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer i l'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt.

Segons ha explicat Dacosta, D*na Festival Gastronòmic, organitzat per l'Ajuntament de Dénia Turisme Comunitat Valenciana, tindrà de nou la presència de xefs de reconegut prestigi als quals ha encoratjat a exposar la seua relació amb el seu producte fetitxe, la seua icona “aquell que ha marcat la seua vida i el motiu que el públic s'acoste a la seua cuina”. A continuació, ha enumerat binomis tan reconeguts en el món de la gastronomia com Elena Arzak (restaurant Arzak) i el calamaró; Dani García, del restaurant que porta el seu nom i la tonyina; Pepe Solla, de Casa Solla i el peix gallec; Oriol Castro de Disfrutar i l’espardenya, Vicky Sevilla, d’Arrels i el moll; Nanin Pérez de Murri, la moringa; Miguel Ángel Mayor, de Sucede, la cidra i Nuria Morell de Nozomi, el bonítol.

En paraules de Vicent Grimalt, alcalde de Dénia, aquesta segona edició suposa una nova oportunitat de seguir projectant al món la importància de la gastronomia de la Marina Alta i la Comunitat Valenciana com a senyal d'identitat i motor de progrés. D'altra banda, el secretari autonòmic, Francesc Colomer, ha agraït a tots els agents implicats l'esforç a materialitzar un projecte que reforça el valor de Dénia com a destinació gastronòmica de primer ordre.

En un enclavament privilegiat com és el passeig de la Marineta Cassiana de Dénia s'instal·larà una gran taula de més de 300 metres enfront del mar i sobre els seus dos escenaris oberts al públic, els diferents xefs oferiran xarrades i demostracions culinàries en directe en les quals donaran a conèixer el seu producte estrela. De nou el festival actuarà com a aparador des del qual una selecció de cuiners de la Comunitat Valenciana acostarà al públic els senyals d'identitat de la gastronomia mediterrània: plats tradicionals i una cuina avantguardista però arrelada al seu territori. cal recordar que la localitat alacantina va ser nomenada en 2015 Ciutat Creativa de la Gastronomia per la Unesco pel que brinda el marc ideal per a atraure un nou tipus de turisme nacional i internacional que visita Dénia per a conèixer i degustar el millor de la cultura culinària i el producte mediterrani.

A més de les ponències i creacions dels cuiners, D*na tindrà també activitats lúdiques per als més xicotets, zona de food trucks, àrees de chill out per a descansar i parades d'artesans i productors locals en les quals es podran degustar i comprar els millors productes de la gastronomia valenciana.

Altres noticies
imprimir