• RSS Ajuntament
  • YouTube
  • "Twitter
  • Facebook

Actualitat

El Festival de circ Circarte arriba a Dénia

La col·laboració entre la Fundació Salom Sabar i el Festival Circarte permet l'adhesió de la ciutat a l'entramat de seus del Festival Internacional de circ contemporani Circarte

10/09/2018

Circarte, Festival Internacional de circ contemporani de la província d'Alacant, celebra la novena edició del 14 al 29 de setembre en sis municipis: Alacant, El Campello, Mutxamel, Sant Joan d'Alacant, Sant Vicent del Raspeig i, per primera vegada, Dénia.

La col·laboració entre la Fundació Salom Sabar i el Festival Circarte, amb el suport de la Regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Dénia, ha facilitat l'adhesió de Dénia a l'entramat de seus de Circarte, festival que defineix el circ com a “fusió d'arts, cultures i gents, on no tenen cabuda l'explotació humana ni animal".

La Fundació Salom Sabar es va crear recentment a Dénia amb la intenció de potenciar la cultura i les activitats nàutiques en el municipi. Entre les activitats desenvolupades per aquesta fundació durant el present any destaquen l'organització de l'esdeveniment “Escala a Dénia de la Nao Victòria” el mes de maig passat o la convocatòria “Impulsa Cultura” de suport a la creació local. Mitjançant la col·laboració amb el Festival Circarte, la Fundació Salom Sabar cerca diversificar l'oferta cultural de la ciutat amb propostes diferents i de gran qualitat tècnica i artística, i posar-les a l'abast de tota la població.

Dénia acollirà tres de les activitats del Festival Circarte durant el mes de setembre. La primera d'elles serà la Gala de circ “Circ d’*Ací”, que tindrà lloc el diumenge 16 de setembre, a les 19.00 hores, en l'Auditori del Centre Social de Dénia. Es tracta d'un espectacle per a tots els públics i amb entrada lliure en el qual intervenen deu artistes de circ de la Comunitat Valenciana en un repàs per les diferents tècniques, des dels jocs malabars, a les acrobàcies mà a mà, el trapezi, roda cyr, contorsió o aerial straps, entre altres disciplines. “Circ d’Ací” dóna mostra del paisatge actual del circ a la Comunitat Valenciana i arreplega el millor de la tradició circense fusionat amb els nous ingredients artístics del circ actual.

El diumenge següent, dia 23, l'activitat es concentrarà en el carrer de la Via. En primer lloc, de 17.00h a 18.30h, s'oferirà el taller “Introducció a les tècniques de circ” impartit per l'Associació Circolío. En aquest taller, enfocat a totes les edats a partir de 4 anys, s'ensenyaran les bases dels jocs malabars (amb pilotes, maces, diàbolo, cèrcols, plats xinesos...), del monocicle, les acrobàcies o els equilibris. El taller requereix inscripció prèvia a través de la web de la Fundació.

El mateix diumenge, a les 19.00 hores, s'oferirà l'espectacle “Flou Papagayo” de la companyia Mumusic Circus. Un espectacle poètic i de gran qualitat tècnica i artística que inclou, entre altres disciplines, acrobàcies, equilibris, suspensió capil·lar, dansa, teatre i música en directe.

Per a més informació sobre el Festival Circarte a Dénia i la reserva de places per al Taller de Circ es pot consultar la pàgina web www.fundacionsalomsabar.org.

Altres noticies
imprimir