• RSS Ajuntament
  • YouTube
  • "Twitter
  • Facebook

Actualitat

Arranquen els estudis de Gastronomia de la Universitat d'Alacant que tindran seu a Dénia

12/09/2018

Dénia serà, juntament amb Alacant, seu dels primers estudis de Gastronomia de grau universitari que aquesta setmana han arrancat en la Universitat d'Alacant. El curs va ser inaugurat ahir dimarts en la Casa del Mediterrani de la capital de la província amb la presència d'alumnat, professorat i representants de tots els àmbits gastronòmics i institucions que s'han involucrat en la posada en marxa del grau de Gastronomia. En l'acte va estar present l'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, i la directora general de Desenvolupament Rural i Política Agrària, María Teresa Cháfer.

La ciutat de Dénia té un pes important en aquesta marxa que emprèn la Universitat d'Alacant i acollirà al llarg del curs períodes d'estada i pràctiques de l'alumnat. Igualment serà seu de Gasterra, el centre gastronòmic del Mediterrani que, amb l'impuls de la Universitat d'Alacant, Turisme Comunitat Valenciana i l’Ajuntament de Dénia, començarà en les pròximes setmanes amb el primer màster d'arrossos.

El rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, ha destacat que “la gastronomia i l'alimentació s'han convertit en estendard turístic, referent empresarial i motor de l'economia nacional, i la Comunitat Valenciana assisteix des de fa temps a un creixent desenvolupament gastronòmic amb una excel·lent ampliació de la seua oferta”, la qual cosa justifica la implantació d'aquests estudis, primers d'aquest nivell oferits per una universitat espanyola.

Les primeres lliçons magistrals han sigut impartides per l'enginyera química Dolores Rey, del departament de R+D de l'empresa salinera de Santa Pola “*Bras del Port”, i la cuinera i estrela Michelín María José San Román, del restaurant Monastrell d'Alacant.

La Universitat d'Alacant ha signat un conveni amb els principals cuiners de la província perquè impartisquen classes magistrals, cursos i pràctiques als alumnes del nou grau universitari. Entre ells figuren els estreles Michelín de la Marina Alta Quique Dacosta, Alberto Ferruz, Rafa Soler i Nazario Cano.

Altres noticies
imprimir