• RSS Ajuntament
  • YouTube
  • "Twitter
  • Facebook

Actualitat

La 10a. Marató de donació de sang de Dénia se celebra el 20 de setembre en el Centre Social

 La 10a. Marató de donació de sang de Dénia se celebra el 20 de setembre en el Centre Social
 Organitzadors i col·laboradors
Organitzadors i col·laboradors

13/09/2018

La 10a. Marató de donació de sang de Dénia se celebra el 20 de setembre, en el Centre Social de Dénia. Aquesta iniciativa solidària està organitzada per l’Ajuntament de Dénia i el Centre de Transfusió d'Alacant en col·laboració amb el Departament de Salut de Dénia, l'assemblea local de la Creu Roja, la Fundació Baleària, el periòdic Canfali Marina Alta, Radio Dénia SER i Electrodoméstics Pineda.

La desena edició de la marató s'ha presentat hui en l’Ajuntament de Dénia amb la participació de la regidora del Major, Elisabet Cardona; Salvador Pérez Llorca, representant del Centre de Transfusió d'Alacant; el director assistencial del Departament de Salut de Dénia, Juan Cardona; Antonio Monfort, representant de la Fundació Baleària; Isabel Gallego, membre de l'assemblea local de la Creu Roja, i altres representants de les entitats col·laboradores.

El representant del Centre de Transfusió d'Alacant ha recordat que la passada edició va suposar “un gran assoliment” en aconseguir les 279 persones presentades per a donar sang, de les quals 50 van ser nous donants. Enguany s'espera superar aquesta xifra i aconseguir els 300 participants. Salvador Pérez ha incidit en la importància de les donacions, apuntant que la província d'Alacant en necessita 250 diàries per a atendre les seues necessitats. Així mateix, ha destacat la importància que la donació de sang no siga alguna cosa puntual, sinó que els donants, “eixos herois que salven vides”, ho convertisquen en una cosa quotidiana. Finalment, ha volgut reivindicar “la gran tasca que realitzen les persones que donen sang”, lamentant que no tinguen el reconeixement social que mereixen.

La regidora Elisabet Cardona ha animat a la població a acudir a donar sang el pròxim dia 20 al Centre Social, “ja que és una de les majors mostres de solidaritat que una persona pot fer”. “Amb un poc de tu, pots salvar fins a 3 vides”, ha afegit.

Els representants de les entitats col·laboradores s'han expressat en termes similars, subratllant el seu suport a la iniciativa, la importància de la donació, tenint en compte que és l'única via per a obtenir sang, ja que aquesta no es pot fabricar, i animant a la gent jove a acudir a la marató.

Les persones que acudisquen dijous que ve a donar sang entraran en el sorteig de regals cedits per les empreses col·laboradores. Els requisits per a poder donar són senzills: tenir més de 18 anys i menys de 65, pesar més de 50 quilograms, haver ingerit aliments i líquid abans de fer la donació i presentar un document oficial d'identitat o el carnet de donant.

La 10a. Marató de donació de sang de Dénia se celebra el dijous 20 de setembre, en el vestíbul del Centre Social, amb l’horari següent: de 9.45 a 14 hores i de 16.45 a 21 hores.

Altres noticies
imprimir