• RSS Ajuntament
  • YouTube
  • "Twitter
  • Facebook

Actualitat

La directora general de Cultura i Patrimoni destaca l'esforç inversor a recuperar patrimoni cultural de Dénia amb projectes que ascendeixen a 868.000 euros

Amoraga ha visitat hui el castell i la Casa de la Marquesa Valero de Palma

14/09/2018

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, s'ha reunit hui a Dénia amb l'alcalde, Vicent Grimalt, i altres regidors de l'equip de govern per a abordar diferents projectes culturals que van a realitzar-se en la ciutat amb finançament de la Generalitat Valenciana.

D'una banda, han visitat la Casa de la Marquesa Valero de Palma, en el carrer dels Cavallers, número 3, una casa palau de mitjan el segle XIX que es va a rehabilitar com a seu del Museu d'Història de la ciutat de Dénia. L'import de l'actuació està pressupostat en 493.961,99 euros i serà finançat pel Pla d'Inversió Productiva de la Generalitat Valenciana. Les obres, que començaran dilluns que ve, van ser adjudicades el passat mes de juliol per la Direcció General de Cultura i Patrimoni a l'empresa OBREMO SL i tenen un termini d'execució previst de 8 mesos.

El projecte de rehabilitació, segons ha explicat l'arqueòleg municipal Josep Antoni Gisbert, “és molt conservacionista” i s'intentarà, en la mesura del possible, mantenir elements originals com els forjats, l'escala imperial o els paviments, “de manera que s'establisca un diàleg entre l'arquitectura antiga i el projecte museogràfic”.

Amoraga ha visitat també el castell de Dénia, on van a invertir-se 375.000 euros en la restauració del Verger Alt i el baluard oriental. El 50% d'aquest pressupost serà sufragat per Fons Feder destinats a la recuperació del patrimoni cultural.

En l'actualitat el Verger Alt, situat en la part est del castell, és una zona de marges i bancals, camins impracticables i amb una massa arbòria de 22 pins en el seu interior. El projecte de rehabilitació contempla la desforestació i eliminació de gran part de la coberta vegetal de la zona, l'eliminació de pràcticament la meitat de marges i bancals i excavacions arqueològiques. Així mateix, es rehabilitarà el baluard oriental del Verger Alt, recuperant els elements clau en el funcionament d'aquesta arquitectura defensiva d'època renaixentista (segles XVI i XVII), com la rampa d'accés i el portal de ferro que tancava el recinte i que es tornarà a instal·lar. En les terrasses de cultiu s'unificarà la superfície per a col·locar plafons explicatius de l'arquitectura renaixentista en el castell de Dénia.

Altres noticies
imprimir