• RSS Ajuntament
  • YouTube
  • "Twitter
  • Facebook

Actualitat

L’Ajuntament de Dénia posa en marxa el programa de prevenció de violència de gènere “La màscara de l'amor” dirigit a joves de 3r. d'ESO

20/09/2018

Les regidories de Seguretat Ciutadana, Igualtat i Educació de l’Ajuntament de Dénia han coordinat la posada en marxa durant aquest curs escolar d'un nou programa de prevenció de la violència de gènere, dirigit a adolescents de 14 i 15 anys. El programa “La màscara de l'amor” compta amb l'assessorament i la col·laboració del psicòleg i criminòleg expert en prevenció i tractament de la violència i professor de la Universitat de València, Vicente Garrido.

El programa “La màscara de l'amor” arribarà en les pròximes setmanes als col·legis i instituts de Dénia amb aules de 3r. d'ESO. Està articulat en xarrades a l'alumnat, la projecció de quatre curts que mostren comportaments i actituds nocives en la relació de parella, gravats amb la col·laboració d'alumnat de l'Escola de Joves Emprenedors de Dénia, l’Escola de Teatre Comarcal, el grup Artemis i Estudio 8, i la lectura del llibre L’infern de Marta, de Pasqual Alapont, que inclou el text La màscara de l'amor, de Vicente Garrido, en el qual s'analitzen els comportaments de risc que qualsevol jove hauria de tenir en compte per a evitar caure en el maltractament físic o psicològic. Els exemplars del llibre seran facilitats gratuïtament als centres escolars per la Policia Local de Dénia.

El programa serà impartit per personal de la unitat Artemis de lluita contra la violència de gènere de la Policia Local, dels Serveis Socials municipals i dels centres educatius, que han sigut formats prèviament en els continguts per Vicente Garrido. L'expert en prevenció de violència subratlla la importància de dirigir l'acció a joves de 14 i 15 anys, just en el moment en què comencen a tenir interessos amorosos. Aquests joves –afig- han de saber què comportaments no són adequats ni desitjables i conèixer el que és una relació amorosa “sana” perquè, a partir d'ací, puguen reflexionar i identificar actituds nocives que generen relacions insanes que poden acabar en relacions de maltractament.

Per al regidor de Seguretat Ciutadana, Javier Scotto, la posada en marxa d'aquest programa de tallers de prevenció “és un punt d'inflexió contra la violència de gènere”, una xacra que, en paraules de la regidora d'Igualtat, Elisabet Cardona, “s'està fent més profunda en la nostra societat i hem d'atallar amb prevenció”. En la mateixa línia, el regidor d'Educació, Rafa Carrió, ha incidit en la importància d'aquestes accions de prevenció entre els joves i adolescents com a mesura per a eradicar la violència de gènere.

El comissari en cap de la Policia Local, José Martínez Espasa, ha recordat que en 2005 es va crear el grup Artemis de la Policia Local especialitzat en violència de gènere, els agents del qual imparteixen xarrades en els col·legis des de 2009. “Així va començar la nostra detecció del problema en els centres escolars i ara, amb aquest programa, donem un altre pas més enllà i anem a incidir en la prevenció”. Martínez Espasa ha destacat, així mateix, que el programa “La màscara de l'amor” té un suport científic i empíric molt potent “i sabem que funciona”.

Altres noticies
imprimir