• RSS Ajuntament
  • YouTube
  • "Twitter
  • Facebook

Actualitat

La Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori inverteix 250.000 euros a millorar la mobilitat per als vianants i la seguretat vial en la travessia de la Xara

A petició de l’EATIM, les obres inclouen la construcció d'un nou tram de vorera entre la rotonda d'accés a l'hospital i l'entrada a la població

04/10/2018

El director general d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, ha visitat hui la Xara, on la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori està duent a terme les obres de millora de la mobilitat per als vianants i de la seguretat vial en la travessia de la CV-724 al seu pas per la població.

La travessia, d'uns 900 metres de longitud, posseeix alguns passos sobreelevats de vianants, però, a causa de l'elevada intensitat de trànsit que suporta –prop de 6.000 vehicles diaris-, a la seua gran amplària i al traçat recte, s'ha convertit en un tram conflictiu que presenta cert risc d'accidents, ja que propicia una conducció a elevada velocitat.

Les obres de millora consistiran a executar nous passos de vianants sobreelevats que propicien la disminució de la velocitat de circulació, així com l'habilitació de nous passos de vianants convencionals per a donar continuïtat als itineraris per als vianants ja existents.

També van a ampliar-se les voreres en els passos de vianants fins a la línia de vora de la calçada, per a millorar la visibilitat tant dels vehicles com dels vianants que van a iniciar la maniobra d'encreuament de la calçada, executant també superficies més amples en les cantonades de les voreres que servisquen de resguard per als vianants.

A petició de l'alcaldessa de l’EATIM de la Xara, Maite Pérez Conejero, s'ha inclòs en el projecte l'execució d'un nou tram de vorera entre la rotonda d'accés a l'Hospital de Dénia i l'entrada a la travessia per a facilitar la mobilitat per als vianants. L’EATIM de la Xara ha posat a la disposició de la conselleria els terrenys necessaris per a la construcció d'aquest nou tram. Finalment, es procedirà a l'asfaltat de la travessia, ja que el ferm es troba en molt mal estat de conservació.

Les obres, que van començar el 24 de setembre passat, tenen un termini d'execució de 3 mesos i un pressupost de 250.000 euros.

L'alcaldessa de la Xara, que amb l'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, ha acompanyat al director general en la seua visita, s'ha mostrat molt satisfeta amb aquesta actuació que, considera, “augmentarà la qualitat de vida dels veïns i contribuirà a integrar les dues parts del poble dividides per la travessia”.

Abans de la seua visita a la Xara, Domingo ha estat a Dénia, on ha tingut oportunitat de visitar algunes de les obres i actuacions de millora ja finalitzades que ha impulsat la seua direcció general.

Dins del Pla d'Inversió Productiva, s'han reasfaltat 22 vials de la ciutat, amb una inversió de 651.897,18 euros. Així mateix, s'ha dut a terme la instal·lació d'enllumenat públic amb lluminàries amb tecnologia LED en el tram sud-est de l'avinguda de Joan Fuster, entre el camí del Pou de la Muntanya i el camí de Sant Joan, amb un pressupost de 38.123,82 euros. Completen les actuacions la instal·lació d'un sistema de producció i distribució d'aigua calenta sanitària per als vestuaris del poliesportiu municipal de Dénia, completant-la amb una instal·lació d'energia solar tèrmica i la substitució de les lluminàries existents en el pavelló cobert per lluminàries tipus LED el menor consum de les quals millora l'eficiència energètica del pavelló poliesportiu i la sostenibilitat del conjunt de les instal·lacions esportives municipals.

Carlos Domingo ha indicat que la ciutat de Dénia “és prioritària per a la Generalitat Valenciana, que des de 2015 ha invertit en la ciutat 41 milions d'euros en actuacions en matèria viària, portuària, de transport públic i de ferrocarril”.

El director general ha destacat algunes millores previstes per al port de Dénia, “el número 1 en activitat econòmica dels ports de la Generalitat Valenciana”, com l'ampliació del varador, la millora del dragatge i la construcció d'un nou tram de passeig i una rotonda en la intersecció de la carretera Dénia-Xàbia amb el carrer d’Aldebarán.

Altres noticies
imprimir