• RSS Ajuntament
  • YouTube
  • "Twitter
  • Facebook

Actualitat

Homenatge a les víctimes dels bombardejos de la Guerra Civil a Dénia

29/10/2018

L’Ajuntament de Dénia va organitzar la vesprada de divendres passat un acte d'homenatge a les víctimes dels bombardejos que va patir la ciutat de Dénia durant la Guerra Civil. L'acte estava previst inicialment el 18 d'octubre, coincidint amb el dia del 80 aniversari del bombardeig sobre el carrer de la Via, el que major nombre de víctimes es va cobrar, però va haver de ser ajornat pel mal oratge.

Durant l'homenatge, en el qual van intervenir l'alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, el regidor de Cultura, Rafa Carrió, i l'arxivera municipal, Rosa Seser, es va descobrir una placa en memòria de les 32 víctimes mortals dels bombardejos que van caure sobre Dénia entre el 13 d'agost de 1937 i el 28 de març de 1939, “amb l'exèrcit republicà ja rendit a Madrid i a penes uns dies abans que es declarara la fi de la contesa”, segons va recordar l'alcalde.

La placa, col·locada en una de les façanes del Centre Social, va ser descoberta per José Caselles Ronda, veí de 92 anys d'edat i fill de José Caselles Cerdà, una de les persones mortes en el bombardeig del carrer de la Via aquell 18 d'octubre de 1938, als 44 anys d'edat.

Després d'aquest acte va tenir lloc la inauguració de les exposicions “Dénia, temps de guerra i repressió, 1936-1939”, amb projecte, coordinació i textos de Rosa Seser, arxivera municipal, i “Arquitecturas para la defensa de la costa mediterránea, 1936-1939”, coordinada per Andrés Martínez Medina, de la Universitat d'Alacant, que es poden visitar en el Centre d’Art l’Estació fins al 2 de desembre.

Altres noticies
imprimir