• RSS Ajuntament
  • YouTube
  • "Twitter
  • Facebook

Participaran en la fira Gastrónoma

La gastronomia i la Ruta de la Seda reuneixen set ciutats creatives de la UNESCO a València

30/10/2018

La històrica Ruta de la Seda, que va afavorir l'intercanvi comercial i cultural entre Àsia i Europa, reunirà a València de l'11 al 13 de novembre a set Ciutats Creatives de la Gastronomia de la xarxa UNESCO.

La trobada, que se celebrarà en el marc de la fira gastronòmica Gastrónoma, ha sigut iniciativa de Turisme Comunitat Valenciana i ha comptat amb la ciutat de Dénia com a intermediària. Les ciutats convidades participaran amb ponències i amb mostres de cuina vinculades als productes que van circular i es van expandir a través de la ruta.

Gastrónoma és un fòrum de gastronomia obert a cuiners, productors, fabricadors, distribuïdors i artesans, que es reuniran durant tres dies en Fira València per a exposar els seus productes i oferir degustacions, cuina en directe, tallers, degustacions i debats. El Consell, a través de Turisme Comunitat Valenciana, ha considerat que és una oportunitat per a donar a conèixer la cultura gastronòmica valenciana a la xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO i posar en valor la tradició valenciana de la seda, la seua producció i el seu comerç. En el si de les ciutats de gastronomia de la xarxa UNESCO s'ha creat recentment un grup per a promoure recerques entorn de la Ruta de la Seda, en el qual s'han integrat la majoria de les ciutats d'Àsia i Europa. Dénia va participar en una recent trobada celebrada en Gaziantep (Turquia), on es va exposar la seua vinculació a la seda i el paper que va jugar el seu port en el comerç amb el nord d'Àfrica i, en particular, el port d'Alexandria.

La trobada de València ha sigut coordinat per Turisme Comunitat Valenciana i l'Oficina de la Innovació i la Creativitat de Dénia, que gestiona els assumptes relacionats amb la seua condició de Ciutat Creativa de la Gastronomia. Estaran presents les ciutats de Tsuruoka (Japó), Jeonju (Corea del Sud), Shundé i Macau (Xina), Hatay (Turquia) i Östersund (Suècia), a més de Dénia, que assumirà el paper d'amfitriona a València. Encara que la ciutat sueca de Östersund no té una relació directa amb la Ruta de la Seda, en la seua universitat es desenvolupen projectes de recerca centrats en la seda i ha expressat el seu interès a formar part del grup.

Les delegacions de les ciutats creatives estan formades per cuiners, tècnics i representants institucionals. Durant els tres dies que dura la fira comptaran amb estands de promoció individuals i un escenari exclusiu per a realitzar mostres de cuina i degustacions i presentar productes i ponències. El dilluns 12 realitzaran una visita guiada als punts emblemàtics de la ciutat de València vinculats a la gastronomia i la seda, com la Llotja de la Seda (declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO), el Col·legi Major de la Seda i el Mercat Central.

La representació culinària de Dénia estarà a càrrec dels cuiners Bruno Ruiz (Aticcook) i Federico Guajardo (Hotel Los Angeles), que duran a terme les seues demostracions públiques el dilluns 12 i el dimarts 13, respectivament. El diumenge 11, després de la inauguració de la fira, una delegació institucional deniera, encapçalada per l'alcalde, Vicent Grimalt, donarà la benvinguda a les ciutats i visitarà els seus estands.

Altres noticies
imprimir