• RSS Ajuntament
  • YouTube
  • "Twitter
  • Facebook

Actualitat

Els participants de la jornada ‘Per una mar neta’ retiren 391 quilograms de residus de la costa de Dénia

30/10/2018

La Regidoria de Medi Ambient i Canvi Climàtic de l’Ajuntament de Dénia ha organitzat una nova jornada de neteja marina “Per una mar neta”, celebrada el diumenge passat.

Malgrat el fred, van participar 183 persones del total de 206 inscrites, que van desafiar les inclemències meteorològiques i van acudir a la cita disposats a millorar i conscienciar sobre la necessitat de cuidar la nostra costa i medi marí.

Els participants es van distribuir en grups des de la cova Tallà fins a la platja de Punta del Raset, incloent les esculleres del Faralló, escullera sud del port de Dénia i part de la nord.

L'estat de la mar no va permetre realitzar la neteja de superfície i submarina, sumant-se les tripulacions dels vaixells participants a les labors de recollida en costa.

Un vehicle de l'empresa Pavasal recorria el passeig de les Rotes, Punta del Raset i esculleres arreplegant els residus embossats al llarg del recorregut per a traslladar-los al recinte base, situat en el port esportiu Marina de Dénia. Allí eren dipositats en contenidors de l'empresa SEGAPLAST, per a la seua posterior classificació i quantificació.

Es van arreplegar un total de 391 quilograms de residus, dels quals 136 quilograms són plàstics; 114 quilograms residus metàl·lics; 86 kg de vidre i 55 quilograms de material orgànic. Crida l'atenció les més de 800 burilles que alumnat del col·legi Lady Elizabeth va arreplegar en la zona de les Arenetes.

La Regidoria de Medi Ambient aprofita l'ocasió per a agrair la col·laboració altruista de particulars i empreses en aquest tipus d'iniciatives de conservació del nostre patrimoni natural.

Altres noticies
imprimir