• RSS Ajuntament
  • YouTube
  • "Twitter
  • Facebook

Actualitat

La segona promoció de l'Escola de Joves Emprenedors Marina Alta (EJE) Dénia ja és una realitat

21/11/2018

Un grup de 34 joves de Dénia va rebre el 15 de novembre passat les beques de formació i el passaport emprenedor que els acredita per a accedir de manera gratuïta a l'Escola de Joves Emprenedors Marina Alta per al cicle lectiu 2018-2019.

Gràcies a les Regidories de Joventut, Educació i Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Dénia, més de 450 joves de 4t. d'ESO, 1r. de Batxillerat i de cicles formatius han participat en uns tallers impartits en els seus centres educatius, durant els quals han pogut aprendre la importància de l'actitud emprenedora davant la vida, així com descobrir la funció de la passió i el talent com a motors d'èxit professional i felicitat personal. Els tallers s'han impartit gràcies a la col·laboració dels IES Maria Ibars i número3 i els col·legis Sagrado Corazón i Paidos.

D'eixos 450 alumnes, 34 han sigut seleccionats per a realitzar el curs de l'EJE mitjançant un càsting basat en la motivació del candidat.

Aquesta iniciativa es duu a terme dins del marc de la 2a. edició de l'Escola de Joves Emprenedors Marina Alta (EJE) Dénia, un projecte impulsat per segon any consecutiu des de l’Ajuntament de Dénia, amb la col·laboració d’empreses privades que patrocinen les beques de formació.

El primer cicle de formació, “El camí de l'emprenedor”, comença demà dijous, 22 de novembre, i durarà fins a finals de febrer. Les classes tindran lloc en les instal·lacions de Joventut els dijous, de 17 a 19 hores. En aquesta primera etapa, l'alumnat aprendrà les habilitats, actituds i valors d'una persona emprenedora mentre afronta reptes, desafiaments i desenvolupa la seua creativitat. Tot això amb l'objectiu d'ajudar als joves al fet que descobrisquen el seu talent, la seua passió, guanyen confiança i seguretat en si mateixos, aprenguen a treballar en equip sent creatius i perden la vergonya a parlar en públic, al mateix temps que reben les bases d'una bona educació financera, entre altres coses.

En el 2n. cicle, que es desenvoluparà de febrer a maig, es trobaran amb el desafiament d'idear solucions per a 5 problemàtiques socials identificades en la seua comunitat, propostes pels ajuntaments i/o entitats públiques responsables, en les àrees d'Educació, Oci, Serveis, Turisme i Esports, que hauran d'exposar davant un jurat en l'esdeveniment final per a ser l'equip guanyador.

"Per a aconseguir aquest objectiu", explica Verónica Deambrogio, directora de l'EJE, "els alumnes aprenen una de les metodologies més innovadores en aquest moment, Design Thinking, i la porten a la pràctica durant tot el segon cicle". “L'objectiu és conscienciar als alumnes que l’empreniment serveix també per a resoldre problemes socials, que les seues idees són valuoses i que sent creatius i compromesos poden beneficiar directament a la seua comunitat” conclou Deambrogio.

A més de la formació setmanal, l'Escola de Joves Emprenedors té com a missió acostar l'educació financera i l’empreniment a totes les persones i durant l'any realitzarà tot tipus d'activitats i esdeveniments oberts a tota la comunitat i per a totes les edats.

Per a més informació: Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Dénia (tel. 966423700) i en info@escueladejovenesemprendedores.com.

L'Escola de Joves Emprenedors de la Marina Alta és un projecte pioner a nivell nacional promogut per El Recetario Financiero, que compta amb el suport de l’Ajuntament de Dénia, Creama i diferents empreses de la comarca que patrocinen les beques de formació.

L'EJE té com a missió promoure la cohesió entre el sector públic, el sector privat i la comunitat educativa per a ajudar als adolescents i joves d'entre 14 i 20 anys a desenvolupar el seu potencial a través de l'educació financera i l’empreniment.

Altres noticies
imprimir