• RSS Ajuntament
  • YouTube
  • "Twitter
  • Facebook

Actualitat

El 6é. Fòrum Dénia ‘Arròs a banda & a banda de l’arròs’ se centra en el màrqueting gastronòmic aplicat a la venda i gestió en la restauració

 L´alcalde, Vicent Grimalt, Reme Cerdá, gerent d´Aehtma i el xef López
L'alcalde, Vicent Grimalt, Reme Cerdá, gerent d'Aehtma i el xef López
 Semana Gastronòmica de l´arròs a banda
Semana Gastronòmica de l'arròs a banda
 El xef José Manuel López representarà la gastronomia deniera a Hamburg
El xef José Manuel López representarà la gastronomia deniera a Hamburg

29/11/2018

L'Associació d'Empresaris d'Hostaleria i Turisme de la Marina Alta (Aehtma), amb la col·laboració de Turisme Dénia, ha organitzat la sisena edició del Fòrum Dénia “Arròs a banda & a banda de l’arròs”, un fòrum d'anàlisi i reflexió que reunirà el 3 de desembre pròxim en el CdT Marina Alta de Dénia a l’empresariat del sector al voltant del tema del màrqueting gastronòmic aplicat a la venda i gestió en la restauració.

L'alcalde i regidor de Turisme de Dénia, Vicent Grimalt, ha presentat hui la jornada acompanyat per la gerent d’Aehtma, Reme Cerdá.

Cerdá ha explicat que el fòrum s'ha distribuït en dos actes. La primera part començarà a les 10 hores amb la classe magistral “5 eines per a millorar la rendibilitat del teu restaurant”, a càrrec de Nicolás Ayela, gerent d’APS Hostelería. A les 11 hores, Óscar Carrión, director de Gastrouni, impartirà la masterclass “5 trucs per a implantar un pla de venda suggerida en el teu restaurant”, una temàtica, ha indicat la gerent d’Aehtma, extrapolable a qualsevol tipus d'empresa. El primer acte del fòrum conclourà amb una sessió de preguntes i debat del públic amb els ponents de les classes magistrals.

La segona part de la jornada donarà començament a les 12.30 hores i se centrarà en la presentació del projecte agronòmic i mediambiental de cultiu d'arròs ecològic, fonamentalment de les varietats bomba i bombó, que es desenvolupa en la finca “Rincón del Rosario”, situada entre Dénia i Pego, i la seua marca comercial “Arròs Dénia”. La presentació serà a càrrec del productor Miguel Minguet i Curro Ruiz de la Torre, director del projecte.

A les 13.15 hores es realitzaran showcookings d'arrossos tradicionals de la Marina Alta, emprant en les elaboracions les varietats d'arròs bomba i bombó que es conreen sota la marca “Arròs Dénia”.

Com a complement d'aquest fòrum, de l'1 al 9 de desembre, se celebra la Setmana Gastronòmica de l’arròs a banda, amb la participació de catorze restaurants de la ciutat en els quals es podran degustar, amb reserva prèvia, menús amb l'arròs a banda en la seua versió tradicional com a plat principal. El preu dels menús oscil·la entre els 20 i els 35 euros.

Els restaurants participants són Balandros, Bona Platja, Ca Chema, El Molí, El Raset, El Redolí, El Senyoret, El Tresmall, L’Estanyó, La Glorieta, La Senia, Mediterrasian, Pont Sec i Punta Negra.

Acció promocional a Hamburg

En la roda de premsa de hui també s'ha anunciat la participació de Dénia en una acció promocional organitzada per la plataforma de destinacions Saborea España, a la qual pertany la ciutat des de 2015. Serà l’11 de desembre en la ciutat alemanya d'Hamburg. Assistiran a la cita promocionant la destinació representants de Turisme Dénia i Aehtma i el xef del restaurant Peix i Brases, José Manuel López.

Per al cuiner, és “una gran responsabilitat” representar a la nostra ciutat en un esdeveniment d'aquestes característiques i per això ha apostat per receptes “que parlen de la nostra terra, utilitzant productes de la zona que provenen de productors locals”.

López presentarà a Hamburg una tapa de polp en escabetx de conill amb ajoarriero i un guisat de llucet a la flama sobre tavelles amb espinacs bords i cítrics.

Altres noticies
imprimir