• RSS Ajuntament
  • YouTube
  • "Twitter
  • Facebook

Actualitat

L'ajuntament i Creama Dénia ofereixen nous tallers gratuïts per a aprendre a realitzar tràmits usant el certificat digital

11/12/2018

Segons l'informe “Les TIC en les llars espanyoles”, realitzat per l’ONTSI (Observatori Nacional de les Telecomunicacions i de la Societat de la Informació), solament el 32,8 % de la ciutadania afirma fer ús de l'administració electrònica.

En teoria, la e-Administració permet estalvi de costos, simplificació en els tràmits administratius i reducció de terminis, sent més àgil, eficaç i eficient. No obstant això, aquesta no és la percepció generalitzada de la ciutadania, que encara està poc inclinada a utilitzar-la, probablement pel desconeixement del seu funcionament.

Per a pal·liar aquesta situació i oferir a la ciutadania l'oportunitat d'aprendre a aclarir-se a través de l'Administració electrònica, l’Ajuntament de Dénia, amb la col·laboració de Creama Dénia, ofereix, a partir de gener de 2019, tallers gratuïts, que aniran impartint-se segons demanda. Els primers tallers estan programats per als dies 18 i 25 de gener, en horari de 9.30 a 12.30 hores.

Per a realitzar el curs és necessari acudir amb el certificat digital i, d'aquesta forma, poder practicar amb ell els diferents tràmits. A Dénia, existeixen diversos punts d'expedició de certificat digital: l'Oficina PROP amb seu en l’Ajuntament de Dénia, Creama Dénia, la Tresoreria General de la Seguretat Social i SUMA Dénia.

El contingut del taller se centra en dos apartats. D'una banda, s'aborda el certificat digital, què és, on s'aconsegueix, com s'instal·la en el navegador i altres qüestions relacionades. Una segona part s'ocupa d'ensenyar als participants a utilitzar el certificat digital, realitzant els tràmits més comuns amb l'administració electrònica, com sol·licitar l'esborrany de l'IRPF a l'Agència Tributària, la vida laboral a la Seguretat Social, veure els punts del permís de conduir en la DGT o tramitar la sol·licitud d'un certificat d'empadronament a l'ajuntament.

Les persones interessades poden inscriure's en les oficines de Creama Dénia (carrer del Nou d’Octubre, s/n) o sol·licitar més informació cridant al telèfon 96 642 37 04.

Altres noticies
imprimir