• RSS Ajuntament
  • YouTube
  • "Twitter
  • Facebook

Actualitat

L'exposició ‘Dénia, temps de guerra i repressió’ rep prop de 5.000 visites

13/12/2018

El projecte “Fem Memòria. Dénia, guerra i repressió”, organitzat per l'Arxiu Històric de l’Ajuntament de Dénia, ha tancat la primera part de les seues actuacions amb un balanç més que positiu pel nombrós públic que ha participat en totes les activitats programes durant els mesos d'octubre i novembre.

Les dues visites guiades, el cicle de conferències, els actes d'homenatge als deniers víctimes del nazisme i a les víctimes dels bombardejos que va patir la ciutat durant la Guerra Civil han tingut molt bon acolliment entre el públic.

Destaca, per la seua especial repercussió, l'exposició “Dénia, temps de guerra i repressió, 1936-1939”, instal·lada en el Centre d’Art l’Estació del 26 d'octubre al 2 de desembre. Durant aquest temps, l'exposició ha sigut visitada per 4.497 persones, una xifra elevada que supera la mitjana habitual i que “compensa el gran esforç realitzat des de l'arxiu en la seua planificació i muntatge”, ha destacat l'arxivera municipal, Rosa Seser.

L'exposició “Dénia, temps de guerra i repressió, 1936-1939” ha mostrat material relacionat amb el front de guerra i amb la vida en la Dénia de rereguarda, complementant-se, en un altre dels espais del Centre d’Art l’Estació, amb una mostra dedicada a les arquitectures per a la defensa de la costa, que ha coordinat la Universitat d'Alacant.

Han sigut moltes les novetats que han despertat l'interès del públic per la mostra. La llista dels prop de 3.000 combatents de Dénia, amb les seues destinacions, ha sigut un punt de parada obligada per a molts dels visitants, que cercaven entre els noms als seus familiars. D'altra banda, s'ha mostrat la ciutat de Dénia en guerra a través de 15 plafons de gran format, amb textos i imatges, documents originals i objectes que han permès al visitant recrear fidelment aquella època.

L'exposició també ha rebut visites concertades de grups de residents alemanys, britànics i russos, en les quals han col·laborat el departament municipal de Relacions Internacionals i el Museu de Xàbia, i algunes visites escolars.

El projecte “Fem Memòria. Dénia, guerra i repressió” centrarà la segona part en l'edició i presentació de les publicacions Història i memòria. La Guerra Civil a Dénia i Brigadistes. Les Brigades Internacionals i el seu servei sanitari a Benissa i Dénia, 1936-1939, que es presentaran l’any pròxim.

Altres noticies
imprimir